Börtönbe kerülhet a szörnyeteg Valujev

2009.08.10. 23:06
Az orosz Nyikolaj Valujev még 2006-ban megvert egy parkolóőrt, akkor csak pénzbírságot kapott. Ezt azonban egyik fél sem fogadta el, így újratárgyalják az ügyet. Orosz lapok szerint most akár börtönbe is kerülhet a WBA világbajnoka.

Nem várt esemény miatt veszélybe kerülhet az orosz Nyikolaj Valujev és az amerikai David Haye novemberre tervezett világbajnoki címmeccse. Az orosz lapok szerint a WBA nehézsúlyú világbajnoki címét birtokló bokszolójuk akár börtönbe is kerülhet.

A 213 cm magas, másfél mázsás sportoló, becenevén az Orosz Szörnyeteg, még 2006 januárjában – egy hónappal a vb-címet érő, John Ruiz elleni pontozásos győzelme után – megvert egy parkolóőrt, aki a bokszoló feleségét akarta megbüntetni.

A fejsérüléseket szenvedett áldozatnak a bíróság 4200 dollárt ítélt meg, de ebbe egyik fél sem törődött bele, megtámadták az ítéletet. A profiboksz.hu információi szerint a parkolóőrnek újabb problémái keletkeztek az eset után, és más mellékhatások is jelentkeztek nála.

Ezért újratárgyalják az ügyet, de annak végkimenetele még kérdéses. A moszkvai lapok a komoly börtönbüntetést sem tartják kizártnak.

Az orosz óriást eddigi 52 meccsén mindössze egyszer győzték le, Ruszlan Csagajev 2007 áprilisában aratott felette pontozásos győzelmet.