Belefásultam, túl szigorú voltam magamhoz

2009.08.24. 11:56
Balzsay Károly a hétvégén elveszítette a WBO világbajnoki címét. Hiszi, hogy klubja a vereség ellenére is kitart mellette, és kap még lehetőséget. A kudarc okait még maga sem tudja, de igyekszik belőle tanulni.

Balzsay Károly szombaton a 11. menet elején technikai K.O.-val kikapott az orosz születésű, de német Robert Stieglitztől a WBO nagyközépsúlyú világbajnoki címmeccsén. A magyar bokszoló a 9. és a 10. menetben nagy verést kapott, hordágyon vitték ki a ringből, a meccs utáni éjszakát kórházban töltötte.

„Nem tudom, mit rontottunk el. Rengeteg apró dolog rosszul sült el, amely összesűrűsödhetett. Nagy volt az iram, ráadásul az összes ütést meghúztam, ennek köszönhetően következhetett be a hatodik-hetedik menettől a nagy zuhanás” – értékelte Balzsay a vereséget.

D  AS20090822008

Balzsay az RTL Klubnak nyilatkozva elismerte, kicsit sok volt az edzésből, a végén már túlságosan munkaíze volt. „Az egész évem nagy iramban ment, kevés pihenőm volt, hiszen idén már a harmadik vb-meccsre készültem fel. Valószínűleg kicsit belefásultam, és a fogyasztás alatt is túl szigorú voltam magamhoz”.

A 30 éves bokszoló úgy véli, túl hamar versenysúlya közelébe került, aminek megtartása kimeríthette szervezetét, és a mérkőzésre sem sikerült regenerálódnia. Több apróságra is rájött, hol hibázott, és mit kell legközelebb másként csinálnia.

A találkozó után nem beszélt klubja, az Universum vezetőivel, de úgy hallotta, hozzáállásuk pozitív a folytatással kapcsolatban. Edzőjével, Fritz Sdunekkel a meccs másnapján abban maradtak, most pihenjen, majd később kielemzik, miben és hol hibáztak.

Balzsay szerint a folytatásban akár egy Stieglitz elleni visszavágó is benne van, de tartja annyira erősnek az Universumot, hogy esetleg egy másik szervezet világbajnoki címéért küldik őt harcba.Az Universum nyitott az ilyen dolgokra, és elég sok lehetőség rejlik benne. Nem aggódom, hogy nem adják meg a következő alkalmat” – mondta Balzsay.

Osztja ezt a véleményt a WBO félnehézsúlyú világbajnoka Erdei Zsolt is, aki a monokli.com-nak elmondta, ijesztőek voltak a meccs utáni percek, amikor hordágyon kellett kivinni Balzsayt. Ennek ellenére biztos benne, hamarosan visszatér, nem kell aggódni miatta. „Csapásokat adunk, csapásokat kapunk, de ahogy Micimackó mondta, hepe után mindig hupa jön” – mondta Erdei. 

A győztes német szerint Balzsay nagyon megakarta mutatni tudását a hazai közönségnek, nagyon bekezdett és elfogyott az ereje a meccs hajrájára, ő pedig élt a lehetőséggel. Stieglitz már a meccs előtt úgy nyilatkozott, a teher az ellenfelet nyomja majd, ő nyugodtan bokszolhat. „Az esélytelenek nyugalmával állhattam ki, így szereztem meg a győzelmet. Nagyon boldog vagyok, elértem a célom és világbajnok vagyok”.