A nagy pofájú Haye meccs nélkül marad?

2009.08.27. 10:59
Novemberben rendeznék a Nyikolaj Valujev–Dayid Haye WBA-címmeccset nehézsúlyban, de John Ruiz perrel fenyegeti a címvédő oroszt. Haye két Klicskóval bokszolhatott volna idén, de megfutamodott.

Könnyen elmaradhat az év egyik legjobban várt bokszmeccse Nyikolaj Valujev és Dayid Haye között. Az orosz és a brit öklöző novemberben mérkőzne meg a WBA világbajnoki övéért.

A profiboksz.hu információi szerint azért kerülhet veszélybe a találkozó, mert a címvédő Valujev hivatalos kihívója, John Ruiz pert helyezett kilátásba a világszervezet ellen, ha nem bokszolhat rövid időn belül a címért.

Az orosz szeretné megvédeni övét, így ha nem is szívesen, de kiállna Ruiz ellen, még ha ez a Haye-meccs elmaradását is jelenti. Ebben szerepe van annak is, hogy Ruiz ügyvédei korábban rengeteg boksszal kapcsolatos jogvitát nyertek már meg.

A két bokszoló már meccselt egymással, 2005. decemberi összecsapásukon hiába látta mindenki jobbnak Ruizt, a pontozók Valujevet hozták ki győztesnek, így szerezte meg a WBA-címet.

Haye idei éve egyébként is elmaradt meccsekről marad emlékezetes, júniusban előbb egy Vlagyimir Klicsko elleni meccs elől futamodott meg, majd később Vitalijjal sem akart kiállni, azt mondta, Valujevvel akar verekedni.

A Klicskók Valujevvel is mérkőztek volna, de a Keleti Szörny nem állt ki Vlagyimir ellen június közepén.