Erdei: Ha idén nem bokszolok, akkor soha

2009.08.28. 19:28
Erdei Zsoltot továbbra is jegeli klubja, a német Universum. Év végére beígért két lehetséges ellenfelét inkább egymásnak eresztik, a WBO-nál interim bajnok Brahmer a Garay-verő Campillóval küzdhet . A magyar világbajnok már nem lepődik meg ezen sem.
D  OB20090820019

Erdei Zsolt továbbra sem tudja, mikor és ki ellen védheti meg a WBO félnehézsúlyú világbajnoki övét. A magyar bokszoló januárban vívott utoljára tétmeccset, és önként mondott le az augusztusi címvédéséről. Egyben hozzájárult, hogy elfogadja az augusztusi Brähmer-Kuziemski interim mivoltát, úgy, hogy annak a meccsnek a győztesét kötelezik, az év vége előtt küzdjön meg vele a világbajnoki címért.

Brähmer nyert, ezzel kihívó lett, de úgy tűnik, mégis elmarad kettejük összecsapása. Az Universum elnöke, Klaus-Peter Kohl inkább a spanyol Gabriel Campillo ellen látná a ringben a németek reménységét.

A profiboksz.hu információi szerint Brähmer december 19-én Schwerinben küzdene meg a WBA- bajnok spanyollal, aki ellen az Universum szerződésszegés miatt amúgy is pert nyert a bíróságon, mert engedélyük nélkül lépett ringbe.

Campillo júniusban az argentin Garayt, augusztusban a kazah Sumenovot győzte le, holott a nyár eleji meccs után a hamburgi klub opcióval rendelkezett a spanyol következő mérkőzésére.

K EPA20090111001

Erdei érdeklődésünkre elmondta, nem lepi meg a klub döntése. „Tudják az esélyeket, tudják, mi lenne ha velem bokszolnának, ezért engedik őket össze. Annak ellenére, hogy nekem azt mondták, idén éppen Brähmerrel vagy Campillóval találkozhatok, már meg sem lepődöm”

A WBO magyar világbajnoka elismeri, Campillót még nem látta bokszolni, de nem lehet rossz bunyós, hiszen pontozással verte az állítólag súlyproblémákkal küzdő Garayt és a nagyszájú kazahot is.

„Brähmer ellen 50-50 százalék lenne az esély, ha azt nézzük, milyeneket üt, és véletlenül beleszaladok egy nagy pofonba. Ha viszont a bokszbeli tudást nézzük, kicsontoznám.”

Az eddigi 30 profi meccsén veretlen magyar bokszoló az edzéseken és a vezetői irodákban is megkapja a neki kijáró tiszteletet, a bánásmóddal sincs gondja, mindössze az bántja, mást mondanak, más történik.

„Ha igaz ez a mostani hír, akkor megint félrevezettek. Lassan unom ezt a helyzetet, nem nagyon akarom elfogadni. Többször próbáltam már tárgyalni velük, nem sok sikerrel. Lassan ott tartok, más eszközökhöz kell folyamodnom. Nem akarok elmenni az Universumtól, de ha kell, utolsó lépésként ügyvédhez is elmegyek, ha nem tartják be a szerződésben foglaltakat”.

Az Universum még az idei évre ígért neki címvédő meccset, de az ellenfélről nem tud. Ugyanakkor azon se csodálkozna, ha leírná klubja, lévén, hogy túl drága nekik egy címvédő Erdei-meccs.

„Semmi nem elképzelhetetlen, de ha idén nem bokszolok, akkor soha. Jó pénzért veled is kiállok. Nem tudom mi a bajuk velem, hiszen még mindig veretlen vagyok. Talán az a baj, hogy nem véres meccseken győztem”.