Vitalij Klicsko technikai KO-val nyert

2009.09.27. 10:30
A nagy ütőerejéről ismert Chris Arreolának esélye sem volt a nagyobb és erősebb Vitalij Klicsko ellen, aki 38. profi meccsét nyerve védte meg a WBC nehézsúlyú világbajnoki címét.

Vitalij Klicsko megvédte a Boksz Világtanács (WBC) nehézsúlyú világbajnoki címét. A kihívó, eddig veretlen Chris Arreola a tizedik menetben feladta a kilátástalan küzdelmet.

A magyar idő szerint vasárnap hajnalban rendezett találkozón az ukrán bokszoló az első menettől kezdve uralta a meccset. A nagy ütőerejéről híres Arreola nem tudott közel kerülni és komolyabb ütést bevinni magasabb és hosszabb karú ellenfelének.

Az ötödik menettől kezdve aztán Klicsko is visszavett a tempóból, de ellenfele így sem tudott menetet nyerni. A tizedik menet után Arreola edzője belátta, nincs értelme folytatni az egyoldalú harcot, és nem engedte ki a sarokból védencét, így a meccs technikai KO-val ért véget.

A küzdelem után Arreola könnybe lábadt szemekkel kért bocsánatot a hazai közönségtől, és elismerte tehetetlenségét Klicskóval szemben. "Egyszerűen nem tudtam őt elérni. Bármit is tettem, visszatámadt".

A 201 centi magas világbajnok 40. profi meccsén bokszolt, két vereség mellett további 38 mérkőzésből 37-et kiütéssel nyert. A 28 éves, 193 centis Arreola 28-szor lépett szorítóba a hivatásosok között, most kapott ki először.

A kihívó a címmeccs előtt arra helyezte a hangsúlyt, hogy szeretne meglepetést okozni, plusz hajtóerőt jelent számára, hogy mexikóiként ő lehet a boksztörténelem első nehézsúlyú világbajnoka, ha megveri Klicskót.