Klicsko öreg, hamarabb verte az ilyeneket

2009.09.28. 16:49 Módosítva: 2009.09.28. 16:49
A WBC hétvégi világbajnoki címmeccsén az ukrán nehézsúlyú sokkal több tiszta ütést vitt be, mint kihívója, Mike Tysonnak mégsem tetszett a boksz.

Vitalij Klicsko a hétvégén Los Angelesben technikai KO-val verte Chris Arreolát, ezzel megvédte a WBC világbajnoki címét. A 40. profi meccsén 38. győzelmét szerző ukrán végig jobb volt amerikai kihívójánál, ellenfele a 11. menetre már ki sem jött.

Arreola a meccs előtt állította, meghalni is kész a ringben, hiszen ő lehet az első mexikói felmenőkkel rendelkező világbajnok a nehézsúlyban. A 10. menet után még folytatta volna, de edzője látta, kilátástalan a harc, feladta a meccset.

A veretlenségét 28. meccsén elvesztő amerikai alig tudta megütni Klicskót, közel sem tudott kerülni a hosszabb karú ukránhoz, Klicsko az ötödik menettől visszavett a tempóból. Arreola érzi, azért lassú, mert kövér, a jövőben kevesebb sört iszik.

Klicsko tisztában volt fölényével, de meglepte, mennyi tiszta ütést tudott bevinni. Jó döntés volt, hogy ellenfele nem jött ki a tizenegyedik menetre, kiütötte volna Arreolát.

A meccset a helyszínen néző exbajnok Mike Tyson is az ukránt dícsérte - maga sajátos stílusában: "Klicsko megöregedett, korábban hamarabb kiütötte volna az ilyeneket, mint Arreola".

Klicsko nagyon megverte az amerikait

A profiboksz.hu értékelése szerint Klicsko menetenként 80 ütést indított, ezek 38 százaléka pontos volt, ez a nehézsúlyban kiemelkedő. Arreola a 10 menet alatt mindössze 24-szer talált értékelhetően. Összesítésben ez 802/301-es mutató Klicskónál, míg ellenfelénél 331/86. A győztes fölénye a pontozóknál is egyértelmű volt, a 10. menet után 99-91, 99-91 és 100-89 volt a lapokon, azaz Arreola egyetlen menetet tudott megnyerni.