Jenő
-2 °C
6 °C

Olyan volt, mintha egy téglafalat ütnék

2009.11.08. 13:06 Módosítva: 2009-11-08 13:06:15
Valujev legyőzésével a WBA nehézsúlyú világbajnoki övét David Haye védi, a briteknek hat év után van a kategóriában világbajnokuk. Haye a Klicskó-fivéreket akarja, de előbb Ruizzal szemben kell címet védeni.

Szombat éjszaka Nürnbergben a brit David Haye letaszította a WBA nehézsúlyú trónjáról az orosz óriást, Nyikolaj Valujevet. A 12 menet kevés értékelhető pontot, bántóan kevés akciót hozott, de ez legkevésbé sem érdekli Haye-t, aki 2003, Lennox Lewis visszavonulása óta az első brit nehézsúlyú világbajnok.

A meccs csak az utolsó menetben volt izgalmas, Haye egy fejre irányuló kombinációval megfogta a 22 centivel magasabb, 44 kilóval nehezebb Valujevet, aki nekitántorodott a kötélnek. Az angol nekiesett fogni próbáló ellenfelének, a mérkőzésvezető választotta szét őket, indokolatlanul.

„Nagyon nehéz meccs volt, úgy éreztem, mintha egy téglafalat ütnék. A kezem megsérült, eltört a második vagy a harmadik menetben, ezért nem tudtam agresszívebben támadni, de a sikerért muszáj áldozatot hozni. Gyerekkoromban arról álmodoztam, hogy nehézsúlyú világbajnok leszek és most minden az enyém. Vannak, akik kétségbe vonják a tudásomat, de itt vagyok, világbajnok vagyok. Megyek tovább, mindenkit le fogok győzni! 

Gyorsaságom a siker kulcsa, ráadásul erőset ütök. Ha nem bokszolnék, amerikai futballista vagy rögbijátékos lennék. Nem Valujevé a legszórakoztatóbb boksz, de dicsérni kell, nem véletlenül védte az övet.” 

A bírák 114-114, 116-112, 116-112-vel hozták ki Haye-t győztesnek, aki ezzel a cirkálósúly után 3. nehézsúlyú meccsén is világbajnok lett (új mérlege 23 győzelem, 21 KO, egy vereség), Valujev pedig profikarrierje során - 48 győzelme mellett - másodszor kapott ki.

„Olyan volt ez nekem, mintha egy maratonit futnék, erre nem álltam készen – mondta a meccs után az orosz. – Fizikálisan többet kellett volna nyújtanom. Azt hiszem, az utolsó menet volt a döntő, annak is a vége.

hay

Haye már a nehézsúly mindegyik övét akarja, a Klicskó-fivérek elleni meccsekre még várni kell, először a WBA-övet kell megvédeni az amerikai John Ruizzal szemben, aki a szintén szombaton a német Adnan Serint győzte le a hetedik menetben technikai KO-val.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?