Valér
-2 °C
0 °C

Gyorsabb, jobb vagyok, megverem

2009.11.17. 11:31
Erdei Zsolt szombaton a WBC cirkálósúlyú világbajnoki címéért bokszol Giacobbe Fragomenivel. A 40 éves olasz sokkal nagyobb, de a technikásabb magyar az esélyesebb.

A hétvégi cirkálósúlyú WBC világbajnoki címmeccs hétfői sajtótájékoztatóján mindkét bokszoló, Erdei Zsolt és az olasz Giacobbe Fragomeni is megszólalt.

A profiboksz.hu információi szerint a 40 éves címvédő elismeréssel beszélt magyar kihívójáról, nem becsüli le, mert alacsonyabb súlycsoportból érkezett. „Tisztelem Erdeit, a világ egyik legtechnikásabb bokszolója, és hosszú ideig volt félnehézsúlyú világbajnok a WBO-nál. Nagyra tartom, de felkészültem belőle”.

Erdei – akit klubja, az Universum kényszerített bele a súlycsoportváltásba – úgy érzi, most, hogy már nem veretlen világbajnokként, hanem kihívóként száll harcba Kielben, kisebb a nyomás rajta. A súlycsoportváltás miatt nem evett többet, nehogy a gyorsaság rovására menjen.

Tudja, ellenfele majd nyomás alatt akarja tartani, erre nagyobb technikai tudásával, gyorsaságával válaszol. „Látványos meccs lesz, bízom benne, hogy én lehetek az első magyar, aki két különböző súlycsoportban is világbajnok lesz”.

Erdei saját súlycsoportjában szeretett volna címegyesítő meccset, de klubja lehetetlen helyzetbe hozta, inkább a német Brähmert favorizálta. Nem maradt más választása, feladván WBO címét, Fragomenivel kell megküzdenie a WBC cirkálósúlyú világbajnoki övéért.

A német televíziónak elmondta, a szombati eredménytől függetlenül nem ez a búcsúmeccse, de a következőt szeretné megint félnehézsúlyban vívni. Erdei bízik benne, ha győz, az Universum megadja neki az esélyt, hogy ha nem is a WBO-nál, de egy másik jelentős szervezetnél vívhasson címmeccset.

Erdei 30 profi meccsén veretlen, 17-szer nyert KO-val. Az olasz 28 meccséből 26-ot nyert meg (10 KO), egy döntetlenje van, egyetlen vereségét 2006-ban attól a David Hayetól szenvedte el, aki két hete Valujevet is legyőzte.

A fogadóirodáknál egyértelműen a magyar az esélyes, a Bwin-nél győzelme csak 1.33-szoros pénzt fizet, Fragomenié 3.33-szoros szorzóval szerepel. Hasonló a helyzet a Sportingbetnél, ott 1.3-szoros a magyar és 3.1-szeres az olasz szorzója.

Bedák Pál nem bokszol az Erdei-gálán

Betegsége miatt nem bokszolhat Bedák Pál szombaton a kieli gálán, így elmarad az amatőrként világbajnoki ezüstérmes légsúlyú bokszoló spanyol Lahcene Zemmouri elleni, hat menetesre tervezett mérkőzése. Bedák eddig öt mérkőzést vívott a profik között, valamennyit megnyerte. 

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!