Etelka, Aletta
-3 °C
1 °C

Fragomeni nem egy komplikált bunyós

2009.11.19. 15:06 Módosítva: 2009-11-19 15:07:09
Szántó Imre, egykori edzője úgy látja, Erdei Zsoltnak van esélye 10 kilóval nehezebb olasszal szemben, ha támadja és megzavarja.

Szombaton este a németországi Kielben Erdei Zsolt az olasz Giacobbe Fragomenivel mérkőzik a WBC cirkálósúlyú világbajnoki övéért. A profik között legeredményesebb magyar klubja, az Universum miatt kénytelen a félnehézsúly helyett egy súlycsoporttal feljebb bokszolni.

„Láttam az olaszt amatőrként, amikor Európa-bajnokságot nyert és láttam profiként is. Jó bokszoló, de nem egy technikás, nem egy komplikált bunyós. Támadó szellemű, erőszakolja az előremenetelt, szeret irányítani, de nem könnyen mozog a lábán” – mondta az olasz bokszolóról Szántó Imre, Erdei korábbi edzője.

Az Erdeit amatőrként vb-, és Eb-aranyhoz segítő szakember szerint ha a egykori tanítványa nem tud megelőző és megrendítő ütéseket bevinni a folyamatosan támadó olasznak, bajban lehet.

szanto imre

„Az olasz nem csak megy előre, de nagyokat üt is közben. Zsoltnak megelőző támadásokat kell indítania, és közben elmozogni, ha lehet, ne hátrafelé, hogy Fragomeni ne tudjon rátámadni. Ehhez jó állóképesség és frissesség kell”.

Nehéz meccs lesz, nem elég kimozogni az ellenfelet, 12 meneten keresztül nem lehet szaladgálni. Kezdeményezni kell, akár letámadni is, sok megelőző ütéssel.

„Zsolt nem egy támadó szellemű bokszoló, most mégis az lehet a jó, ha letámadja és ezzel megzavarja ellenfelét. Ha csak az ellentámadásokra készül, azok rengeteg energiát zabálnak fel. Ha verekedés lesz és felveszi vele a harcot, abból nem biztos, hogy jól jön ki”.

Nagy harc lesz, az olasz nagy iramot diktál, sok akciót kezdeményez. „Nem az a baj, hogy Zsolt januárban bokszolt utoljára, hanem az azóta lezajlott hercehurca. Ezek inkább befolyásolják az eredményét, de így is 50 százalék esélyt adok neki a győzelemre”.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!