Március 13-án Pacquiao-Mayweather

2009.12.02. 11:42
Manny Pacquiao legutóbbi győztes meccse után újra felmerült, hogy csak a veretlen Floyd Mayweather lehetne méltó partnere. Úgy látszik, márciusban végre kiderül, melyikük a jobb, nem is fontos, hogy címmeccs legyen.

A világ két legjobbnak tartott ökölvívója, a fülöp-szigeteki Manny Pacquiao és Floyd Mayweather március 13-án összecsap egymással – írta szerdán a yahoo sport.

Még nem jelentették be hivatalosan, mert Pacquaio nem írta alá a szerződést, de Bob Arum meccsszervező Manilába utazott, hogy pontosítsa vele a részleteket, mert riválisával már mindenben megállapodott.

Biztosnak látszik, hogy minden idők legnagyobb pénzdíjáért, több mint százmillió dollárért küzdene egymással a két klasszis.

Három város is szívesen megrendezné a meccset, Las Vegas mellett Dallas és New Orleans. Dallasban a futballstadionban tartanák a találkozót, így akár hatvan vagy hetvenezren is láthatnák a helyszínen.

Az első időpont május elseje volt, de azt Pacquiao azonnal elutasította, mert május tizedikén választás lesz a szigetországban, és arra szeretne készülni, politikusi ambíciói vannak ugyanis.

Floyd Mayweather
Floyd Mayweather

Mayweather két évre visszavonult, de szeptemberben visszatért, és a mexikói Juan Manuel Marquezt pontozással megverte. Az amerikainak hibátlan mérlege van, mind a negyven meccsét megnyerte eddig. Korábban de La Hoyát ugyancsak 12 menet után verte, de például Ricky Hattont kiütötte a tizedikben.

Hattonnal Pacquaio is mérkőzött, de már a második menetben kiütötte. Marquez és de la Hoya volt még közös ellenfelük, Pacquiao előbbivel pontozással bánt el, utóbbit KO-val múlta felül.

A villámgyors Pacquaiónak régóta Mayweatherrel kellene verekednie, mondják a szakértők, mert csak ő képes megfékezni sebességét és erejét.

Pacquiaónak van három vesztes meccse, ettől súlycsoportoktól függetlenül a legjobbnak tartják – hét kategóriában lett világbajnok -, pár hete Miguel Cottót ütötte ki.