Lenge Mikulás a világbajnok bokszolónő

2009.12.08. 12:19
Három súlycsoportban is volt már világbajnok Belinszky Krisztina, legutóbbi címét november végén szerezte, az ünnepre fotósorozatot készíttetett magáról.

Csábi Bettina és Miló Viktória után jelenleg a női ökölvívás egyetlen magyar világbajnoka a kislégsúlyú Belinszky Krisztina.

A 30 éves versenyző november végén, Érden, élete legjobb teljesítményével verte meg a fülöp-szigeteki származású, de az Egyesült Államokban élő Sarah Goodsont. Az egyik pontozó például a maximális arányban látta őt jobbnak a tíz menet után, így került hozzá a GBU világbajnoki öve.

Ezzel hatodszor lett világbajnok, de a nemzetközi karrier még várat magára, mert ugyan aláírt szerződése volt korábban az Universum egyik öklözőjével, a nyári összecsapás elmaradt, a veretlen Susi Kentikiannal nem mérhette össze az erejét. (Kentikian a német piacon hihetetlenül népszerű Regina Halmich utóda, le is győzte Goodsont.)

Belinszky mérlege 23 győzelem mellett 6 vereség és 2 döntetlen.

Testi adottságait nemcsak a ringben használja ki, hanem a fotókon is, egész sorozatot készíttetett Mikulásra. Szakállat nem fedeztünk fel, de így is látványos lett a pózolás.