Az Erdei-utód alig bírt a hurkával

2009.12.20. 15:25
Alig sikerült a címvédés a félnehézsúlyú Jürgen Brähmernek szombat este, pedig a német profi bokszolónak Erdei Zsolt nagyobb súlycsoportba küldésével csinált helyet klubjuk, az Universum.

Egyelőre nem hálálta meg az Universum különleges bizalmát Jürgen Brähmer. A német bokszoló úgy lett a WBO félnehézsúlyú világbajnoka, hogy azt az övet még nemrég is Erdei Zsolt birtokolta. A szintén universumos magyar hiába védte meg tizenegyszer övét, a klub úgy döntött, a német bokszolót favorizálja, Erdei meg mehet egy súlycsoporttal feljebb, ha folytatni akarja karrierjét. Madár elfogadta a megalázó ajánlatot és új kategóriájában is nagyszerűen bokszolt, elvette az olasz Giacobbe Fragomeni cirkálósúlyú, WBC-övét.

Brähmer azonban szombat este majdnem bohócot csinált az Universumból a szülővárosában, Schwerinben rendezett gálán. Pedig a hamburgi vezetők megint biztosra akartak menni: az eddig ugyan veretlen, de ismeretlen, a világranglistán csak 99-ikként sorolt Dmitrij Szuhockijt hozták ellenfélül.

A meccs elején Brähmer hiába volt aktívabb, támadóbb, nem sikerült kibontakoznia a szintén bátran visszatámadó orosz ellen - derült ki a profiboksz.hu-n olvasható tudósításból. Olyannyira, hogy Szuhockij kontráinak a mérkőzés felére komoly jelei lettek a német arcán.

A tizedik menetben aztán az orosz kis híján kiütötte a kötélnél ragadó, megrogyott ellenfelét. Brähmerre másodpercekig záporoztak az ütések és akinek a szeme felett rondán felszakadt a bőre és így arca vérben úszott. Sokan már a leléptetést várták, Mike Ortega mérkőzésvezető közbe is lépett, de ő csak kikérte a ringorvos véleményét.

Rövid tanácskozás után továbbment a meccs, ami megmentette Brähmer számára a világbajnoki övet. A hazai bokszoló összeszedte magát és a tizenkét menet végén egyhangú pontozással (116:112, 116:112, 118:110) őt hozták ki győztesnek.

Brähmer a meccs után a kórházba vette az irányt, sebét a jobb szeme fölött nyolc öltéssel varrták össze, a bal szeme pedig erősen feldagadt. "Ez boksz, nem evezés" - kommentált a schwerini ökölvívó, aki elismerte, nem ilyen első címvédést képzelt el magának. Főnöke, az Universum-vezető Klaus-Peter Kohl pedig a hátrányból próbált erényt kovácsolni és azt mondta, kevés olyan bokszoló van a világon, aki kibírta volna azt a bizonyos tizedik menetet.

A schwerini gálán a légsúlyú Bedák Pál is szorítóba lépett: kiütéssel nyerte hatodik profi mérkőzését. Az amatőrként világbajnoki ezüstérmes bokszoló - aki egy hónapja betegsége miatt nem szerepelhetett Erdei Zsolt címmeccse előtt - a második menetben terítette le a spanyol Lahcene Zemmourit.