Félelmetes tinivel mérkőzhet Bedák Zsolt

2009.12.29. 13:37
A hibátlan mérlegű, tizenötször győztes Bedák Zsolt jövőre címmeccset kaphat a kispehelysúlyban, még akkor is, ha a jelenleg gazdátlan övért nem mérkőzhet meg. Arra ugyanis egy Fülöp-szigeteki tinédzser, Marvin Sonsona pályázik, aki már két súlycsoportban is a világ legjobbja lett. A 26 éves magyarnak nem lesz könnyű dolga, ha világbajnok akar lenni.

Bedák Zsolt december elején kiütéssel intézte el a Fülöp-szigeteki Ramie Laputót, ő lett a WBO kispehelysúlyú kisvilágbajnoka, azonnal első számú kihívói státuszba került a szervezetnél.

A Puerto Ricó-i Juan Manuel Lopez nem küzd többször a WBO-címért, ezért lehetett arra számítani, hogy a magyar öklöző a hátrahagyott övért akár már az év elején megverekedhet.

A profiboksz.hu azonban úgy tudja, ezért a Fülöp-szigeteki Marvin Sonsona és a mexikói Wilfredo Vazquez csap össze február huszonhetedikén. A mérkőzést hivatalosan még nem jelentették be.

Mivel Bedák kötelező kihívó, jövőre mindenképpen címmeccset kellene kapnia, lehet, hogy épp az említett meccs győztesével bokszolhat.

Marvin Sonsona

A Bámulatos becenevű Sonsona tizenkilenc éves, két súlycsoportot ugrana fel, de nemcsak ebben, stílusában is emlékeztet Manny Pacquióra, bár messze nem annyira pontos.

A 19 éves versenyző 15 meccsén veretlen maradt, egy döntetlenje van: Alejandro Hernandezzel nem bírt novemberben, ráadásul nem tudta hozni a súlyát, emiatt elveszítette vb-címét, a kispehelysúlyban viszont nem lennének fogyasztási problémái.