Újra stadionban bokszolna Vlagyimir Klicsko

2009.12.29. 18:19
Márciusi címvédő mérkőzését a düsseldorfi sportcsarnok helyett a stadionban képzeli az ukrán nehézsúlyú bajnok. 34. születésnapja előtt pár nappal lépne ringbe, ellenfele, az angol Chambers eddig egyszer kapott ki.

„Valamennyi nagy szervezet nehésúlyú világbajnoki címét szeretnénk megszerezni a testvéremmel” – jelentette ki Vlagyimir Klicsko, az IBF és a WBO bajnoka. Mivel a 38 éves Vitalij a WBC legjobbja, az angol David Haye a WBA címvédője, utóbbi biztos lehet benne, a testvérek nem kerülik el majd őt jövőre.

A fiatalabbik Klicskónak hatalmas élmény volt 61 ezer néző előtt öklözni Ruszlan Csagajev ellen, borsódzott a háta a Schalke-stadionban.

„Gigantikus érzés. Ezért szeretném ugyanezt minél gyorsabban újra átélni, akár már az Eddie Chambers elleni március huszadiki meccsen. A düsseldorfi stadionban alkalmas helyszín lenne” – mondta.

Az említett meccsen az üzbéget nagyon simán verte, talán csak egy ütést kapott, azt is a gong után, kihívója a 10. menet után nem tudta folytatni.

Ezt a júniusi meccset mondta le egyébként Haye, aki pedig a Wembleyben bokszolna nagyon szívesen októberben az idősebbik ukránnal, mert addig van egy kötelező fellépése.