Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Erdei Zsolt a hónap bokszolója a WBC-nél

2010.01.02. 17:55
A legrangosabb bokszszervezet a magyar félnehézsúlyú világbajnok Fragomeni elleni cirkálósúlyú vb-meccsét 2009 legjobbjai közé tette.

A hónap bokszolójának választotta Erdei Zsoltot az egyik legrangosabb bokszszervezet. A World Boxing Council novemberi sorrendjében a légsúlyú Koki Kameda a második, a japán honfitársát, Daisuke Naitót verte november 29-én.

A WBC az Erdei-Fragomeni összecsapást az idény egyik legjobbjának tartja, szavazni lehet rá az év meccsei között.

A 31. meccsén is veretlen magyar félnehézsúlyú november végén élete talán legjobb teljesítményével, többségi pontozással verte az olasz Giacobbe Fragomenit a WBC cirkálósúlyú övéért Kielben, ő az első magyar, aki két szervezetnél, ráadásul két súlycsoportban világbajnok.

Erdei Zsolt eredetileg saját súlycsoportjában, félnehézsúlyban szeretett volna címegyesítő meccset, német klubja, az Universum döntése miatt kényszerült eggyel feljebb lépni, hat év alatt 11-szer megvédett WBO-világbajnoki címét is elvették tőle.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?