Judit
3 °C
7 °C

Börtönbe megy az Erdei-utód Brähmer

2010.01.12. 16:56
Súlyos büntetést kapott a többszörös visszaesőnek számító német félnehézsúlyú világbajnok, Jürgen Brähmer. Tizenhat hónapos börtönbüntetése karrierje végét is jelentheti.

Tizenhat hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte kedden a schwerini bíróság Jürgen Brähmert.

A WBO félnehézsúlyú világbajnok bokszolója azért került a bíróság elé, mert 2008 szeptemberében egy diszkóban megütött egy 29 éves nőt.

TRDV617267

Szemtanúk szerint a szóváltás során ugyan a nő hajított Brähmer felé egy koktélos poharat, de az csak a földön kötött ki, majd a bokszoló arcon ütötte Doreen A.-t. A nőt kórházba vitték, sérülései nem voltak súlyosak. A 31 éves sportoló ügyvédje azzal érvelt, hogy semmilyen bizonyíték nincs Brähmer tettére.

Ez nem hatotta meg a bíróságot, innentől kezdve nagyon rosszul állt Brähmer ügye, az eset ugyanis egy korábbi felfüggesztett büntetés hatálya alatt történt. Brähmer igazi nehézfiú: három és fél évet töltött fiatalkorúak börtönében, majd ezer napot lehúzott a felnőttek között is, ez pedig súlyosbító körülmény volt. A mostani esetnél az ügyész másfél évet szabott volna ki az öklözőre, bíróság két hónapot enyhített.

Erdei az Indextől értesült a hírről, azt hitte, hogy az Universum el tudja intézni a német felmentését, hogy a nem csekély befektetésük ne vesszen kárba.

“Nem érzek elégtételt, mert az én szerencsétlen helyzetemről Brähmer tehetett legkevésbé. Valamikor elveszíti a címét, de az a klubon múlik, hogy nekem lehetőségem lesz-e a félnehézsúlyba visszatérni. Rajtam nem fog múlni. Eddig is szívesen verekedtem volna ellene, szívesen kipróbáltam volna, hogy mire megyek az ösztönös, proli, keményfejű, utcai harcosokat idéző bunyója ellen. Úgy gondolom, továbbra is kitartanak mellette, megvárják, amíg szabadul.”

Brähmer első címvédő meccsén a világranglista 99. helyén álló orosz Szuhockij ellen éppencsak nyert, és ha a mérkőzésvezető nem menti meg a tizedik menetben, hanem lelépteti, akkor sem szólhatott volna egyetlen szót sem.

A német bokszoló Erdei Zsolt WBO-címét kapta meg automatikusan ősszel, miután a magyart nem juttatta mérkőzéshez, és egy súlycsoporttal feljebb kényszerítette közös, hamburgi klubjuk.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?