Szilárda
-4 °C
3 °C

Erdei Zsolt január 22-től nem világbajnok

2010.01.14. 16:38
Jövő péntekig lesz a WBC cirkálósúlyú világbajnoka Erdei Zsolt, utána elveszik tőle címét. Erről önmagában már rég lemondott, nem éri váratlanul.

Ahogy két napja jelezte, nem kíván a cirkálósúlyban maradni Erdei Zsolt, ezzel gyakorlatilag lemond a Boksz Világtanács (WBC) novemberben megszerzett cirkálósúlyú világbajnoki övéről, melytől vélhetően január 22-e után fosztja meg a szervezet.

A dátum azért tekinthető biztosnak, mert addig, vagyis jövő péntekig kellene megegyeznie hivatalos kihívójával, a lengyel Krzysztof Wlodarczykkal a címmeccsről.

„Nem lesz jövő péntekig megegyezés, mert én már a Fragomeni meccs előtt jeleztem, hogy csak arra a mérkőzésre megyek fel cirkálósúlyba. A félnehézsúly az én igazi súlycsoportom, egyelőre azonban az Universum még nem ajánlott fel ebben a kategóriában meccslehetőséget nekem. Most várok, meglátjuk, mi lesz.”

Erdei kifejtette, csak világbajnoki meccs jöhet szóba. Klubja azt ígérte, hogy megpróbál összehozni neki a WBA-bajnokával, az argentin Campillóval egy meccset. "De ez lehet, megint csak duma" - állította Erdei.

Nem elképzelhetetlen, hogy minden idők legeredményesebb magyar profi bokszolója korábbi félnehézsúlyú WBO-övéért lépjen szorítóba ismét, hiszen klubtársát, a német Jürgen Brähmert ezen a héten ítélték 16 hónap letöltendő börtönbüntetésre súlyos testi sértésért. Erdei klubjának, az Universumnak a szándékai ugyanakkor egyelőre még nem ismertek.

A 31 eddigi profi mérkőzésén veretlen Erdei Zsolt novemberi sikerével történelmi tettet hajtott végre, mivel ő lett az első magyar, aki két súlycsoportban is vb-övet szerzett, az első, aki a Boksz Világtanács trónjára ülhetett.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!