Nem orra ütök, csak gyomorra megyek

2010.01.26. 11:01 Módosítva: 2010.01.26. 11:01
A legjobb magyar öklöző, Erdei Zsolt megbánta, amit egy autóstársának mondott, soha nem ragadtatná el annyira magát, hogy ököllel rendezze nézeteltérését.

A két súlycsoportban – félnehéz, cirkáló - is világbajnoki címet szerzett Erdei Zsolt a keddi Reggeliben bocsánatot kért attól az autóstól, akit még karácsony előtt megfenyegetett.

Elismerte, szabálytalankodott, ő volt a hibás, de rossz napja volt, ezért csúszott ki a száján: „ne mutogass, mert kiszállok és betöröm az orrodat.

„Nyugodjon meg mindenki, nem vagyok ilyen heves vérmérsékletű. Biztosan sokan tapasztalták már, az autóban a jámbor, jólelkű emberek is bátrak lesznek, megvadulnak. Magam is kicsit paprikás hangulatban voltam, ezért viselkedtem így. De nem, ütni nem ütöttem volna. Nem gondoltam komolyan, amit mondtam, nem lennék képes ütésre” – mondta komolyan.

„Egyébként sem törtem volna be az orrát, csak gyomorra megyek” – tette hozzá hatalmas mosollyal.

Erdei nem akarta megvédeni cirkálósúlyban heroikus küzdelemben szerzett övét, ezért el is vették tőle. Most abban bízik, hogy a csőd felé tartó klubja (Universum) még elintéz neki egy címmeccset a WBA argentin bajnokával, Gabriel Campillóval, aki pénteken teszi kockára az övét. Erdei csak világbajnoki meccsen lépne ringbe, múltja, tekintélye alapján ez teljesen jogos. Mérlege hibátlan, mind a harmincegy meccsét megnyerte.