Sumenovtól kaphat vb-meccset Erdei

2010.01.30. 11:38 Módosítva: 2010.01.30. 11:38
A félnehézsúlyú Bejbut Sumenov szokatlanul korán komoly ellenfeleket kapott, tizedik meccsén pedig már világbajnok lett, ilyen gyorsan még senkinek sem sikerült a súlycsoportban. Tavaly májusban Erdeivel akart bokszolni. A jelenleg cím nélküli, de veretlen magyar akár le is csaphat a lehetőségre.

Hazájában, Kazahsztánban kikapott a félnehézsúlyú Bejbut Sumenov a WBA spanyol bajnokától, a spanyol Gabriel Campillótól, pénteken azonban visszavágott neki.

Las Vegasban is végigment mind a tizenkét menet az előző, augusztusi meccshez hasonlóan, de most a 26 éves kazah nyert megosztott pontozással.

Az első meccsért egymillió dollárt kínált a kazah versenyző menedzsmentje, a péntekiről nincs ilyen információ. A korábbi ajánlatot nemcsak Campillónak, hanem az Erdei Zsoltot is versenyeztető Universum is megkapta állítólag, de valamiért nem élt vele.

A hamburgi klub az eddig hibátlan mérleggel, harmincegy győztes meccsel rendelkező Erdeinek egyébként Campillót próbálta megszerezni. Erre mondta a magyar öklöző, hogy reméli, nemcsak megint a levegőbe beszélnek.

Az Universum ugyanakkor érezhetően pénzügyi válságba került, a nagyon futtatott Jürgen Brähmert pedig börtönbüntetésre ítélte a bíróság.

A győzelmével rekordot felállító - tizedikre még senki nyert címmeccset - Sumenov ellenben szívesen bokszolt volna a magyarral, vagyis Erdeinek akár jól is jöhet a sikere.

Erdei a cirkálósúlyú övéről lemondott, a WBO félnehézsúlyú címét azért veszítette el, mert nem kapott megfelelő ellenfelet, és klubja Brähmert favorizálta.