Jenő
-3 °C
6 °C

Sumenovtól kaphat vb-meccset Erdei

2010.01.30. 11:38 Módosítva: 2010-01-30 11:38:09
A félnehézsúlyú Bejbut Sumenov szokatlanul korán komoly ellenfeleket kapott, tizedik meccsén pedig már világbajnok lett, ilyen gyorsan még senkinek sem sikerült a súlycsoportban. Tavaly májusban Erdeivel akart bokszolni. A jelenleg cím nélküli, de veretlen magyar akár le is csaphat a lehetőségre.

Hazájában, Kazahsztánban kikapott a félnehézsúlyú Bejbut Sumenov a WBA spanyol bajnokától, a spanyol Gabriel Campillótól, pénteken azonban visszavágott neki.

Las Vegasban is végigment mind a tizenkét menet az előző, augusztusi meccshez hasonlóan, de most a 26 éves kazah nyert megosztott pontozással.

Az első meccsért egymillió dollárt kínált a kazah versenyző menedzsmentje, a péntekiről nincs ilyen információ. A korábbi ajánlatot nemcsak Campillónak, hanem az Erdei Zsoltot is versenyeztető Universum is megkapta állítólag, de valamiért nem élt vele.

A hamburgi klub az eddig hibátlan mérleggel, harmincegy győztes meccsel rendelkező Erdeinek egyébként Campillót próbálta megszerezni. Erre mondta a magyar öklöző, hogy reméli, nemcsak megint a levegőbe beszélnek.

Az Universum ugyanakkor érezhetően pénzügyi válságba került, a nagyon futtatott Jürgen Brähmert pedig börtönbüntetésre ítélte a bíróság.

A győzelmével rekordot felállító - tizedikre még senki nyert címmeccset - Sumenov ellenben szívesen bokszolt volna a magyarral, vagyis Erdeinek akár jól is jöhet a sikere.

Erdei a cirkálósúlyú övéről lemondott, a WBO félnehézsúlyú címét azért veszítette el, mert nem kapott megfelelő ellenfelet, és klubja Brähmert favorizálta.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?