Állj utáni brutális ütés végezte ki a kihívót

2010.03.02. 13:32 Módosítva: 2010.03.02. 13:32
Rodel Mayol állítólag nem hallotta, hogy vb-címmeccsének bírója már megállította a küzdelmet. Rárontott ellenfelére, és kiütötte. A mexikói Romero promótere úgy véli, nem véletlenül alakult így, kirabolták őket.

Egy óriási balhorog vetett véget a Rodel Mayol-Omar Nino Romero kislégsúlyú WBC világbajnoki címmeccsnek, utóbbi látványosan kifeküdt, esélye sem volt, hogy felkeljen a padlóról.

A Fülöp-szigeteki Mayol jóval állj után ütött, a mérkőzésvezető próbálta lefogni, visszatartani, nem sikerült.

A 34 éves Romerót megviselte az állára kapott, nem várt ütés, leengedte a kezeit. A nyakát rögtön merevítőbe tették, pár másodpercre eszméletét is elveszítette, szerencsére komolyabb baja nem lett.

A meccs eredményeként - a mexikói tiltakozás ellenére - döntetlent hirdettek ki, ezzel a 29 éves Mayol megtarthatta vb-övét.

„Csak azért tette ezt Mayol, hogy harc nélkül világbajnok maradhasson. Ez az egész egy hatalmas komédia. Omar jogos győzelme elmaradt, kirabolták őt” – nyilatkozott a kihívó promótere, Hector Garcia.

Mayolnak nem ez az első döntetlene az elmúlt egy évben, Ivan Calderon sem folytathatta ellene, mert összefejeltek, és felszakadt a feje. Akkor lepontozták a küzdelmet, és a mindent eldöntő harmadik bírónál döntetlen volt az eredmény, ezért lett döntetlen.