Bedák világbajnoki címmeccset kapott

2010.03.02. 12:15
Még idén élete legfontosabb meccsén léphet ringbe a kispehelysúlyú Bedák Zsolt, a WBO címvédőnek, Wilfredo Vazqueznek ki kell állnia ellene.

A Puerto Ricó-i El Nuevo Dia című lap korábbi értesüléseinek megfelelően a Boksz Világszervezet (WBO) hivatalosan is elrendelte a Wilfredo Vazquez és Bedák Zsolt közötti kispehelysúlyú világbajnoki címmérkőzést.

A WBO - a monokli.com szerint - mindkét fél képviselőinek jelezte, hogy 15 napon belül határozzanak közösen a meccs részleteiről, azaz helyéről és idejéről.

Ha a világbajnok ügyeit intéző All Star Boxing és a Bedákot képviselő Universum nem tudna megállapodni, versenytárgyalás lesz, győztese rendezheti a legalább 100 ezer dollár díjazású meccset.

A 25 éves, Puerto Ricó-i Wilfredo Vazquez szombaton Marvin Sonsona kiütésével szerezte meg a vb-övet, eddig 18 győzelme, egy döntetlenje van. Sonsona még nincs húsz éves, Pacquiao utódjaként és Bedák lehetséges ellenfeleként emlegették, de állandó súlyproblémái vannak, négy menetig bírta Vazquez ellen.

A 26 éves Bedák Zsolt profi karrierje töretlen, mind a 15 mérkőzését megnyerte, tavaly az Eb-címet, és az interkontinentális övet is megszerezte. Legutóbb decemberben meccselt, és a hetedik menetben egy kipattanó bal horoggal kiütötte a fülöp-szigeteki Ramie Laputot, utána került a WBO rangsor első helyére.