Csak nő érintheti az orrom, te nem

2010.03.03. 14:58 Módosítva: 2010.03.03. 14:58
A veretlen váltósúlyú, Floyd Mayweather nem bírta elviselni májusi ellenfele, Shane Mosley közelségét, ellökte maga mellől. "Minden út hozzám vezet" - jelentette ki magabiztosan.

Az első félév legnagyobb bokszmeccse lesz május elsején a váltósúlyú a két amerikai, Shane Mosley-Floyd Mayweather összecsapása.

A WBA vb-cím birtokosa amúgy Mosley, aki eddig negyvenhat győzelme mellett ötször ugyan kikapott – legutóbb 2007-ben, akkor Cotto verte -, de az elmúlt két meccsét megnyerte.

A 33 éves Floyd Mayweather mérlege hibátlan, negyvenszer jött ki győztesen a ringből, pedig nem kerülgette a legnagyobbakat, csak a Manny Pacquiao elleni csata nem jött össze, mert a Fülöp-szigeteki sokallta a három doppingvizsgálatot.

Mayweather kihagyott két évet (tavaly szeptemberben a Juan Manuel Marquez elleni pontozásos győzelemmel tért vissza), a 38 éves Mosley is ezzel érvel: ellenfele hiába volt a legnagyobb és legjobb valaha, ez már elmúlt, és be fogja bizonyítani: legyőzi.

A sajtótájékoztatón szembe kerültek, verbálisan megütköztek, majd Mayweather ellökte ellenfelét.

„Összeért az orrunk, mondtam neki, ezt csak nőtől viselem el. Megfogta a kezem is. Bárki szidhat engem, de ne érjen hozzám, ezért löktem meg” – nyilatkozott Mayweather.

„Minden út hozzám vezet, ha valaki sokat akar keresni, engem nem lehet megkerülni. Ezt tette De La Hoya, Zab Judah, és most Mosley is. Velem lehet negyvenmillió dollárt keresni félóra alatt, mással nem” – mondta.