Jusztin
13 °C
30 °C

Pénzfeldobással döntik el, ki üti le Haye-t

2010.03.24. 01:09 Módosítva: 2010.03.24. 01:09
Nem tudják eldönteni a Klicsko-fivérek, hogy melyikük szálljon szembe David Haye-jel, a Boksz Világszövetség (WBA) nehézsúlyú bajnokával.

"A legfőbb akadály ebben a meccsben az öcsém, Vlagyimir - közölte kedden Vitalij. - Ha végképp nem jutunk dűlőre, akkor feldobunk majd egy pénzt."

Az ukrán testvérpár idősebbik tagja szerint mindketten dühösek a britre, aki tavaly olyan pólóban jelent meg egy sajtótájékoztatón, amin a szorítóban áll a Klicsko-fivérek holtteste felett, és levágott fejüket tartja a két kezében.

A Nyikolaj Valujevet már legyőző Haye azonban eddig meghátrált az ukrán testvérpártól, legutóbb pedig egy 2010 második felében esedékes meccs merült fel, amit a Wembley-ben rendeznének.

A Nyikolaj Valujev novemberi legyőzése óta a WBA övét birtokló Haye először John Ruiz ellen védheti meg címét április 3-án Manchesterben. A folytatásban a Bokszvilágtanács (WBC), a Bokszvilágszervezet (WBO) és a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF) övére is pályázik, ezek közül a WBC-é Vitalijnál, míg a másik két szervezeté Vlagyimirnál van.

A napokban azt is megerősítették újra, egymással sosem fognak bokszolni.