Ruiz a 9. menetig bírta David Haye ellen

2010.04.04. 11:15 Módosítva: 2010.04.04. 11:15
David Haye megvédte nehézsúlyú WBA-címét, miután Manchesterben legyőzte a 38 éves John Ruizt. A bokszlegendák összecsapásán Bernard Hopkins pontozással verte Roy Jones Jr-t, a 45 éves bokszoló 17 év után vágott vissza 41 éves ellenfelének

Megvédte a Boksz Világszövetségnél (WBA) őrzött világbajnoki címét David Haye, az angolok nehézsúlyú kedvence, aki a szombat éjszakába hajló meccsen leléptetéssel nyert az amerikai John Ruiz ellen.

A profiboksz.hu beszámolója szerint az esélytelenebbnek tartott Ruiz bátran kezdett, próbált kezdeményezni, de a címvédő gyorsabb volt nála, már az első menet végén a padlóra küldte az óvatlan amerikait. Ruiz nem változtatott taktikáján, ment előre, de Haye kitáncolt a közelharcból, ellépve kontrázott, ha pedig lehetősége nyílt, visszatámadott.

A manchesteri MEN Arenában hazai pályán bokszoló Haye rendszeresen betalált Ruiz fedezéke mögé, az 5. és a 6. menetben is számoltak az amerikaira, bár a brit többször is szabálytalan tarkóütésekkel találta el ellenfelét.

Ruiz nagy szívvel küzdött, mindent megtett, de 38 évesen nem bírhatta végig 29 éves ellenfele ütéseit. Nem ment végig a meccs,  a 9. menetben egy Haye-kontrakombináció után az erősen vérző amerikai edzője bedobta a törölközőt.

A 29 esztendős Haye, akinek egy vereség mellett ez volt a 24. győzelme, 20 ezer néző előtt először védte meg novemberben szerzett címét, a 18 éve profiskodó Ruiz 9 vereségét szenvedte el.

Szombaton éjszaka Bernard Hopkins visszavágott a 17 évvel korábbi vereségért Roy Jones Jr-nak, egyhangú pontozással győzte le 41 éves ellenfelét.

A meglehetősen szürke meccsen a két legendás veterán egyike sem csinált sokat, de a mai napig a legjobbak között számon tartott Hopkins legalább próbálkozott, vitán felül jobb volt ellenfelénél. A 45 éves Hopkins visszavágótt az 1993-as pontozásos vereségért.