Holyfield 47 évesen a nehézsúly bajnoka

2010.04.11. 13:12
Az amerikai vasárnapra virradóra Las Vegasban alig több mint háromezer néző előtt legyőzte a dél-afrikai Francois Bothát, ezzel megszerezte a WBF (Boksz Világalapítvány) világbajnoki övét. Legközelebb a Klicsko-fivérekkel bokszolna.

Botha kezdett jobban, de ahogy Holyfield belemelegedett, fölénybe került, a nyolcadik menetben egy szép jobb horoggal földre küldte a 41 éves, erősen túlsúlyos dél-afrikait, aki ugyan még felállt, de a mérkőzésvezető beszüntette a küzdelmet.

Holyfield tíz vereség és két döntetlen mellett karrierje 43 győzelmét aratta, a meccs utáni sajtótájékoztatón jelezte, nem vonul vissza, bokszolni akar a kategória két legjobbja, Vitalij és Vlagyimir Klicsko ellen.

„Én leszek a nehézsúly egyedüli bajnoka. Örülök, hogy Botha lehetőséget adott nekem erre a meccsre, nagyon jól harcoltam.”

Holyfield 2003 után bokszolt megint Las Vegasban, akkor James Toney-tól kapott ki, most mindössze 3127-en figyelték a meccset a Thomas & Mack Centerben.

A veterán 2008 decemberében bokszolt utoljára, erősen vitatható pontozással kapott ki a Boksz Világszövetség (WBA) akkori világbajnokától, az orosz Nyikolaj Valujevtől.