Elemér
0 °C
10 °C

Öt magyar ökölvívó kezd ma a moszkvai Eb-n

2010.06.05. 11:55

Lakatos István, Ráth Miklós, Bacskai Balázs, Harcsa Norbert és Szellő Imre már a szombati nyitónapon ringbe lép a 41 ország 230 sportolóját felvonultató moszkvai Európa-bajnokságon. A helyi idő szerint 11:30 órakor, a Hotel Kozmoszban rendezett sorsolás után nem voltak elégedetlenek a magyar csapat vezetői, még úgy sem, hogy az idén eddig minden nemzetközi versenyét megnyerő, korábbi junior-világbajnok Bacskait (69 kg) némi meglepetésre nem emelték ki, és már rögtön szombaton a 16 közé jutásért bokszol. Ellenfele ugyanakkor a verhetőnek tűnő német Patrick Wojcicki, ága később sem tűnik rossznak.

A válogatott legjobbjai közül az Eb-harmadik Varga Miklós (60 kg), a legutóbbi Eb-n ezüstérmes, kétszeres világbajnoki bronzérmes Káté Gyula (64 kg) és a Liverpoolban szintén bronzig jutó Darmos József (91 kg) ugyanakkor kiemelt volt, és mindannyiuk leküzdhető riválist kapott, ráadásul valamennyiüknek csak hétfőn, a nyolcaddöntőben kell kezdeniük.

Szombaton Lakatos (48 kg) az ír Patrick Barnes ellen a nyolc közé jutásért, míg Ráth (57 kg) a dán Dennis Cexlan, Harcsa (75 kg) a német Konstantin Buga, az olimpiai ötödik Szellő pedig a litván Daugirdas Semotas ellen a 16 közé kerülésért lép ringbe. Vasárnap két magyar, Kalucza Norbert (51 kg) és Bernáth István (+91 kg) bokszol, előbbi a címvédő örmény Derenik Gizlarjannal a nyolcaddöntőért, utóbbi pedig a francia Jouini Zieddel csap össze a negyeddöntőért. Hétfőn mutatkozik be Berna Dávid (54 kg).

"Közepesnek nevezhető a sorsolás, a legjobbjaink mindenesetre nem kerültek rossz ágra, persze minden kiderül majd a ringben" - értékelt röviden Kovács László szövetségi kapitány.

A szombati versenyprogram közép-európai idő szerint 14 órakor kezdődik.

A magyarok első mérkőzései:
szombat:

48 kg: Lakatos István-Patrick Barnes (ír) - nyolcaddöntő
57 kg: Ráth Miklós-Dennis Cexlan (dán) - a 16 közé jutásért
69 kg: Bacskai Balázs-Patrick Wojcicki (német) - a 16 közé jutásért
75 kg: Harcsa Norbert-Konstantin Buga (német) - a 16 közé jutásért
81 kg: Szellő Imre-Daugirdas Semotas (litván) - a 16 közé jutásért

vasárnap:
51 kg: Kalucza Norbert-Derenik Gizlarjan (örmény) - a 16 közé jutásért
+91 kg: Bernáth István-Jouini Zied (francia) - nyolcaddöntő

hétfő:
54 kg: Berna Dávid-Georgij Csigajev (ukrán) - nyolcaddöntő
60 kg: Varga Miklós-Miroslav Serban (cseh) - nyolcaddöntő
64 kg: Káté Gyula-Arturs Ahmetovs (lett) - nyolcaddöntő
91 kg: Darmos József-Warren Baister (angol - nyolcaddöntő