Miguel Cotto nagyváltósúlyban is világbajnok

2010.06.06. 12:05

A kisváltó- és a váltósúly után nagyváltósúlyban is profi ökölvívó-világbajnoki címet szerzett a Puerto Ricó-i Miguel Cotto azzal, hogy szombat éjszaka technikai KO-val legyőzte az izraeli Yuri Foremant.

A New York-i Yankee Stadionban, amelybe 34 év elteltével tért vissza a boksz, Cotto volt a kezdeményező a Boksz Világszövetség (WBA)címvédőjével szemben, ezzel együtt sokáig nem történtek különösebb dolgok. A hetedik menetben azonban Foreman kétszer is megcsúszott, emiatt a jobb térde megsérült, innentől kezdve pedig már nem tudott megfelelően mozogni. A nyolcadik szakaszban ismét tett egy rossz lépést, ezután egy törölköző repült a ringbe, de a mérkőzésvezető nem vetett véget az összecsapásnak, mert nem tudta, melyik fél dobta be, ráadásul úgy ítélte meg, hogy Foremen még képes küzdeni. A kilencedik menetben aztán egy nagy Cotto-ütés nyomán egyértelművé vált a helyzet: az izraeli a kötelekre támaszkodva jelezte, hogy befejezte.

Cotto ezzel a 35. győzelmét aratta két vereség mellett, míg Foreman - aki tavaly novemberben kaparintotta meg a címet - a 29. mérkőzésén először kapott ki.