Csötönyi Sándor bizakodó, de óvatos

2010.06.14. 11:30

Erőn felülinek nevezte a moszkvai ökölvívó Európa-bajnokságon elért magyar eredményt a hazai szövetség elnöke, Csötönyi Sándor, kiemelve, hogy az állam még mindig nem fizette ki azt a 38 millió forintot, amire szerződés kötelezi.

„Mindenkinek meg kell értenie, hogy milyen nehéz körülmények között tudtunk ilyen hatalmas sikert elérni - mondta a sportvezető az MTI-nek a magyar szempontból egy-egy arany-, ezüst- és bronzéremmel zárult Eb után. - Az előző kormány hitegetett bennünket az elmúlt időszakban, nem fizették ki, ami jár, de mi nem tehettük meg, hogy nem adunk meg mindent a gyerekeknek ahhoz, hogy megfelelően fel tudjanak készülni az év első számú versenyére. Óriási szerencsénk, hogy támogatóink, a szponzorok mellénk álltak, adott esetben előre fizettek. Mindenki, személyesen én is komoly áldozatokat vállaltam, mert e nélkül nem sikerült volna. Ugyanakkor ez nem normális helyzet. Már több mint 70 millió forintot költöttünk az idén, ami érzékelteti, hogy mennyire hiányzik az a 38 millió a kasszánkból. Ne felejtsük el, hogy koránt sincs vége az évnek, a nőknek szeptemberben Barbadoson rendeznek világbajnokságot, oda is el kell utaznunk, legalább abban a három kategóriában szerepelnünk kell, melyet felvettek az olimpia műsorára.”

„Én optimista ember vagyok, s most is bizakodom, hogy megoldódik minden. Az új kormánynak természetesen még nem volt ideje mindenre, most veszik csak át az ügyeket. Bizakodó vagyok, de óvatos” - nyilatkozta a nemzetközi szövetség európai konföderációjának alelnöke.

Csötönyi Sándor úgy látja, a megkezdett utat kell folytatni tovább, hiszen az eredmények igazolják a szakmai munka, az eddigi koncepció helyességét.

„Jövő szeptemberben kvalifikációs világbajnokság lesz a dél-koreai Puszanban, a cél, hogy ott is jól szerepeljünk, s a legjobbjaink lehetőleg már ott biztosítsák helyüket a londoni olimpiára. Nehéz lesz az biztos, de egy ilyen Eb után természetesen optimisták vagyunk” - mondta Csötönyi, aki jelezte, hogy a magyar szövetség ismét megpályázott egy világversenyt, s könnyen elképzelhető, hogy jövőre Magyarországon rendezik majd a junior Európa-bajnokságot. A tornával kapcsolatban júliusban várható döntés.