Fábián, Sebestyén
-2 °C
4 °C

Vlagyimir Klicsko a nigériai Samuel Peterrel bokszol

2010.07.30. 16:23

A nehézsúlyban három profi világbajnoki övet is birtokló Vlagyimir Klicsko a nigériai Samuel Peterrel bokszol szeptember 11-én, Frankfurtban.

Az ukrán bokszoló menedzsmentje pénteken jelentette be a hírt, amikor eldőlt, hogy Peter küzdhet meg a korábbi kihívóként számon tartott orosz Alekszandr Povetkin helyett az IBF (Nemzetközi Bokszföderáció), a WBO (Boksz Világszervezet) és az IBO (Nemzetközi Bokszszervezet) bajnokával.

Az amatőrként olimpiai bajnok Povetkin nem jelent meg a Klicskóval közös júliusi sajtótájékoztatón, ezt követte a bejelentés, hogy az ukrán világbajnok csapatával új rivális után néz. Az ellenfél viszont nem új: a felek egyszer már bokszoltak egymás ellen, méghozzá 2005-ben, és utóbb Vlagyimir Klicsko azt mondta: "ez volt pályafutásom egyik legnehezebb meccse". A minősítésben nyilván szerepet játszott az a tény, hogy az ukránt a nigériai bokszoló háromszor is a padlóra küldte, a végén - pontozással - mégis Klicskót hozták ki győztesnek. Peter azóta is csalást emleget, így most eljöhet számára az igazság pillanata.

Klicsko eddigi 57 profi meccséből 54-et megnyert, míg Peternél az összmérleg: 34-3.