Szombaton Vlagyimir Klicsko újra Peterrel bokszol

2010.09.10. 14:47

Öt évvel azután, hogy csak komoly nehézségek árán tudta legyőzni, az ukrán Vlagyimir Klicsko szombaton ismét összecsap a nigériai Samuel Peterrel, ezúttal a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF), a Boksz Világszervezet (WBO) és a Nemzetközi Bokszszervezet (IBO) nehézsúlyú öveinek megtartásáért.

A mérkőzés esélyese egyértelműen a fiatalabb Klicsko-fivér, akit ugyan annak idején háromszor is megrendített mostani riválisa, mégis győzni tudott. Ráadásul Peternek testvéréről, Vitalijról sincsenek jó emlékei, mivel 2008-ban technikai KO-val veszítette el vele szemben a Boksz Világtanács címét.

A mostani meccsnek Frankfurtban, az Eintracht labdarúgócsapatának stadionja ad majd otthont, ahol várhatóan több tízezren gyűlnek majd össze. Ennek ellenére az érdeklődés legfőképpen csak Európában nagy a meccs iránt, az Egyesült Államokban egyetlen csatorna sem közvetíti azt élőben.

A meccs előtt mindkét fél - szokás szerint - magabiztos, az 54 győzelemmel és három vereséggel álló Klicsko, és a karrierje során eddig 34 győztes és 3 vesztes meccset számláló Peter is a másik gyors kiütését ígérte. A papírforma mindenesetre egyértelműen az ukrán óriás mellett szól.