Briggset 75 ezer dollárra büntették

2010.11.04. 08:13

A területileg illetékes ausztrál állami bokszbizottság 75 ezer dolláros büntetéssel sújtotta a profi nehézsúlyú Paul Briggset, amiért megítélése szerint hamis mérkőzést vívott júliusban az IBO szervezet világbajnoki címéért a szintén ausztrál Danny Greennel.

A most zárult vizsgálat fő megállapítása szerint Briggs idegállapota, fizikai felkészültsége - azazhogy éppenséggel felkészületlensége - nem tette volna lehetővé, hogy ringbe lépjen, ennek ellenére bokszolt, és bár alig 29 másodperc alatt veszített is, 200 ezer dollárt kapott a fellépéséért. A testület ugyanakkor nem marasztalta el a kamumérkőzésen győztes Greent.

Briggs dühösen reagált az ítéletre, s közölte, ügyvédjével mérlegeli, hogy bírósági úton megtámadja a perth-i bizottsági döntést. „A hamis meccs az én értelmezésemben azt jelenti, amikor valaki azért fizet egy másik bokszolónak, hogy veszítsen, csakhogy itt szó sem volt ilyesmiről. Ráadásul a meccs előtt minden orvosi vizsgálaton átmentem, nem állapítottak meg nálam semmit...” - háborgott Briggs.