Haye tíz perc alatt kivégezte Harrisont

2010.11.14. 00:29
Látványos bokszot még nyomokban sem tartalmazott a Haye-Harrison találkozó, amelyen Harrisonnak egy tiszta ütése volt. Haye is csak a harmadik menetben indult be, de akkor rögtön padlóra is küldte ellenfelét, technikai KO-val nyert.

David Haye egy kiábrándító mérkőzésen, technikai KO-val győzött Audley Harrison ellen a harmadik menetben a WBA nehézsúlyú világbajnoki döntőjén Manchesterben, éppen úgy, ahogy a Guardian tudósítója már negyven perccel a meccs előtt megjósolta.

A gyors Haye-győzelem nem volt nagy meglepetés, a fogadóirodák akkor fizettek a legrosszabbul, ha a tizenkettőből az első három menetben eldől a meccs, bár így is 3,25-ös volt a szorzó.

Nem kezdődött nagy lendülettel a találkozó, az első menetben még csak nem is kóstolgatták egymást, tiszta találat egyik oldalon sem volt. A második menet eleje sem hozott változást, majd a csalódott közönség és a bíró közbelépése után Haye már próbálkozott egy-két erőtlenebb ütéssel, de Harrison még mindig nem mutatott semmi értékelhetőt.

A harmadik menetre Haye csak beindult, Harrison pedig egy perc alatt óriási bajba került. Nem bírta a tempót, két jobbegyenes és néhány testre menő ütés után padlózott. A számolás után ugyan még felállt, de Haye újabb támadássorozatára a mérkőzésvezető végül megszakította a küzdelmet, így Haye technikai KO-val nyert.

Harrison semmit nem csinált a mérkőzésen, a meccs előtti verbális adok-kapokban még arról beszélt, hogy sorozni fog, ehhez képest egyetlen találata volt, a nézők kifütyülték, amikor távozott a ringből.

"Minden idők legtúlértékeltebb, legkevesebbet nyújtó meccse volt" - írták a BBC-n.

A magát ünnepeltető Haye a mérkőzés után megint azt nyilatkozta, hogy jövőre már valamelyik Klicskóra feni a fogát, bár már többször megfutamodott előlük.