Vlagyimir Klicsko a szart is kiverné Haye-ből

2010.11.19. 12:16
A WBA világbajnoka, David Haye szokásosan ismétlődő üzenetei után a fiatalabbik Klicsko, Vlagyimir visszavágott.

A két ukrán nehézsúlyú bokszvilágbajnok, Vitalij és Vlagyimir Klicsko menedzsere, Bernd Bönte már hónapokkal ezelőtt kijelentette, csak akkor jöhet létre a David Haye elleni nagyon várt címegyesítő meccs, ha a küzdő felek bevételeket megfelezik egymás közt. (Igaz Haye-nek előbb szerencsés lenne tisztáznia magát a bundavádak alól.)

Most a menedzser kifejtette, oda mennek, ahol több pénzt kapnak, felőlük ez lehet Anglia. Annak viszont nagyon nem örülne, ha Haye kijelentené, csakis Angliában lehet a meccs, mert ez nem tárgyalási alap, így nem lehet egyezkedni. „Ha kizárólagos feltételeket szab, akkor nem lesz meccs” – állította Bönte határozottan.

Vlagyimir Klicsko gúnyos megjegyzéseit már a hétvégén sem tartotta magában, a Daily Mailnek nyilatkozva még továbbment. Kifejtette, ijedt csirkéket látott a ringben, és hogy ennél a színvonalnál egy szimpla brit bajnoki meccs is jobb.

„Azt mondja magáról, hogy egy izgalmas bunyós, de ha meg is egyezünk egy meccsben, nem vagyok benne biztos, hogy meg fog jelenni a ringben. Unom már a sok hazugságát, a megfutamodásait, hogy miért nem jött létre a szerződésünk. Az emberek ezt már el is felejtik. Neki van szüksége ránk, a nevünkre, hogy tovább építhesse a karrierjét. Lefejezett bennünket, más sportszerűtlenséget is elkövetett már, de a ringben sohasem derülhetett ki az ereje ellenünk. Most a szurkolók nevében beszélek, nem pedig olyasvalaki nevében, aki a szart is kiveri belőle.”

Haye előbb sérülésre hivatkozva mondta le a Vlagyimir Klicsko elleni meccset, majd a Vitalij ellenit azért, mert inkább Nyikolaj Valujevvel bokszolt.