Klicsko: Elég a hülyeségből, bokszoljunk!

2011.02.09. 08:50
Vlagyimir július 2-án akar küzdeni David Haye-jel, ha a brit nem vállalja, sohasem fognak egymással meccselni. Haye most sem mondott igent, szerinte Klicsko menekül előle.

Lassan egy éve tart David Haye és Vlagyimir Klicsko mérkőzésének szervezése. Már többször úgy tűnt, mindenben megállapodtak, de valamiért mindig meghiúsult a meccs. Az ukrán végül úgy döntött, nem vár Haye-re, mással bokszol, áprilisban Derek Chisorával küzd az IBF és a WBO övéért. Ezzel a mérkőzéssel Haye-t is nehéz helyzetbe hozta. A britnek - ha továbbra is kihívó akar maradni - Ruszlan Csagajevvel kell bunyóznia.

Klicsko a BBC élő adásában adott ultimátumot Haye-nek: "Azt hiszem, hogy a sok hülyeség után, amit összehordott, itt az idő, a ringben is mutania kéne valamit. Próbál okos lenni, de saját magát szorítja sarokba. Még ő beszél örökségről? Nem hagyott hátra semmit. Tudom, hogy a brit rajongók is várják ezt a meccset, én is alig várom, hogy kielégítsem őket. Itt vagyok, megerősítem, ahogy korábban is, hogy július 2. a meccs napja. David Haye vagy elfogadja, vagy felejtse el az egészet."

haye klicsko 000 DV496693

Klicsko állítja, hogy a korábban a tárgyalásokat hátráltató tévés jogdíjak elosztásán már nem vitáznak. "Már megállapodtunk, mindenen fele-fele arányban osztozunk. Természetesen sok pénzről van szó, de nem ez a lényeg. Ahogy mondtam, megerősítettem a dátumot, de Haye-től csak ez a válasz jött: 'Nem akarom, hogy előtte mással küzdj!' A dátum adott, hogy Németországban vagy Nagy-Britanniában bokszolunk, mindegy."

Haye véleménye természetesen más, szerinte Klicsko a Chisora-meccsel előle menekül, mert tudja, hogy Csagajev után a brit nem tudja őt vállalni. “Most megmutatta, hogy milyen is valójában. Fél, hogy kiütöm, és nem akar veszíteni, inkább elfut.”

Haye edzője, Adam Booth állítja, hivatalosan nem is tudnak a júliusi meccsről, idén a két bokszoló mendezsmentje még nem is lépett kapcsolatba egymással.