Mindegy, hol, mikor, melyik Klicsko, kiütöm

2011.03.03. 15:55

David Haye, a WBA nehézsúlyú világbajnoka állítólag beleegyezett, hogy a súlycsoport jelentősebb vb-öveit őrző ukrán Klicsko fivérek egyikével címegyesítő mérkőzést vívjon, az angol erről a Sunnak nyilatkozott.

Július 2-án lenne a meccs, még kérdés, hogy hol, és az is, hogy Vitalijjal vagy Vlagyimirral küzd a 29 éves Haye. A meccs már többször szóba került, de eddig az angol betegségre, sérülésre vagy a kevés pénzre hivatkozva mindig lemondta.

„Nekem mindegy, hol és melyikükkel verekszem meg. Lehet a helyszín München, Berlin, Gelsenkirchen, egyre megy, bokszoltam én már idegenben is, és győztem, most ugyanez vár a Klicskókra is. Bárhol, bármikor harcba szállok, és kiütéssel fogok nyerni."

David Haye
David Haye

Korábban arról volt szó, hogy Haye május 21-én a korábbi világbajnokkal, Ruszlan Csagajevvel mérkőzik Londonban, de ebből semmi sem lett, mivel a brit hatóságok nem engedik be az országba a régebben hepatitis B-vel megfertőződött üzbéget. Ezután jött Haye bejelentése a július 2-i meccsről az egyik Klicskóval.

Az idősebbik Klicsko, Vitalij elleni meccs a valószínűbb, mivel ő március 13-án bokszol legközelebb, míg öccsének, Vlagyimirnak áprilisnak 30-ra van lekötött találkozója.