Erdei április 16-án bokszol legközelebb

2011.03.14. 14:24

Erdei Zsolt amerikai promótere az ESPN-nek elmondta, hogy a félnehézsúlyú világbajnok második amerikai meccsét a connecticuti Mashantucketbe szervezi április 16-án. Felhozó meccs lesz, nyolc- vagy tízmenetesre tervezik, az ellenfél még ismeretlen. Nem is Erdei lesz az est főszáma, hanem az Andre Berto–Victor Ortiz WBC váltósúlyú címmérkőzés.

Erdei októberben kötött három mérkőzésre szerződést Lou DiBella cégével, a magyar bokszoló 36 évesen, pályafutása végén súlycsoportja legnagyobbjaival akar megküzdeni. Egyelőre ez nem jön össze, Erdei egy meccset már letudott, a nem túl erős, kenyai Onyango legyőzése nem is lehetett probléma.

A súlycsoport legjobbjai közül már szinte mindenkit emlegettek Erdei ellenfeleként, de még egyikkel sem kötöttek le meccset. Erdei a legendának számító Bernard Hopkinsszal bunyózna, míg a DiBellával kapcsolatban álló HBO Tavoris Cloudot látná legszívesebben ellenfeleként.

Erdei mindenesetre megkezdte a felkészülést, Fritz Sdunekkel Vitalij Klicsko tiroli edzőtáborábába is elutaztak. A veretlen bokszoló pár hete úgy nyilatkozott, csúcsformáját április közepére időzítik.