Klicsko mágikus erőt kapott a harangtól

2011.03.16. 13:06

Szombat este a Köln Arenában teszi kockára a WBC világbajnoki övét Vitalij Klicsko. Az ukrán kihívója a kilenc évvel fiatalabb Odlanier Solis, a kubai 2004-ben olimpiai bajnok volt, a profiknál mind a 17 meccsét megnyerte, bár igazán komoly ellenfele még nem volt.

A legutóbbi meccsét pontozással nyerő Klicsko új elemmel bővítette a felkészülését. „Az épület lenyűgözött. Ezek a falak annyi mindent láttak már, mágikus erejük van, úgy érzem, mágikus erő szállt meg engem is” – mondta az öklöző, aki nemcsak a kölni dómba mehetett be, de a harangokhoz is.

A hit mindig fontos szerepet játszott az életében, bár ő ortodox vallású. „Önmagam és a családom egészségéért naponta imádkozom. A győzelemért értelmetlen imádkozni, azért keményen dolgozni kell. Aki csak imádkozni próbál a győzelemért, az maradjon inkább otthon, ne menjen a ringbe. Most szállok másodszor bokszolok olimpiai bajnokkal, Lewis volt az első. Életem egyik legkeményebb párharca lesz. Nagy dráma és sok érzelem várható” – fejtette ki, mit vár szombaton.

Vitalij az amatőröknél olimpiai bajnok nem lehetett - vb-címe sincs, csak egy ezüstje 1995-ből -, mert a testvére indult 1996-ban (meg is nyerte az atlantai olimpiát, de egy nemzetből csak egy versenyző vehet részt a játékokon). Klicsko 2003-ban bukott utoljára, akkor Lennox Lewistól kapott ki, a 6. menet után nem folytatta, arcát 60 öltéssel kellett összevarrni.