Solis: Nem ütéstől mentem le

2011.03.20. 14:23

A nyolc éve veretlen Vitalij Klicsko könnyen védte meg a WBC övét szombat éjszaka Kölnben, kihívója, Odlanier Solis egy menetet sem bírt.

A kilenc évvel fiatalabb, 13 centivel alacsonyabb, kissé túlsúlyos kubai az első menet végén eldőlt. Solis megütni sem tudta a három perc alatt az ukrán címvédőt, majd belenézett egy nem túl erősnek látszó balosba. Megbicsaklott a térde, eldőlt, felállt.

Jose Garcia bíró számolni kezdett Solisra, nem engedte a folytatást és az ukrán TKO-győzelmét hirdette ki (a WBC szabályai szerint ha négy meneten belül vétlen sérülés miatt ér véget a címmeccs, technikai döntetlent kell hirdetni, de Garcia úgy vélte, Solis az ütéstől padlózott).

"Kiment a térdem. Ahogy léptem hátra, már éreztem, baj van. Nem ütéstől kerültem padlóra, előfordul az ilyesmi a bokszban. A felépülésem valószínűleg hosszabb ideig tart majd" - idézi a kubait a profiboksz.hu.

Solisnak elszakadt a keresztszalagja, a jobb térdében a porc is sérült, de a saját lábán ment ki a ringből, az öltözőbe is úgy vonult be, nem kellett hordágyra tenni. A közönség nagyon csalódott volt, Klicskónak sem tetszett, hogy ilyen rövid lett a meccs, be is szólt a kubainak, testvére, Vlagyimir fogta le.

"Megütöttem, de ez nem egy hatalmas bomba volt, szóval az első pillanatban rendkívül mérges voltam, azt hittem, csak szimulál."