Klicsko: Ezt az ütést gyakoroltam

2011.03.23. 00:48
A nyolc éve veretlen Vitalij Klicsko nem egészen egy menet alatt megvédte WBC-övét szombat este Kölnben, a nyolc éve veretlen ukrán csak a nézőket sajnálja.

A kubai Odlanier Solis bekapott egy nem túl erős balost, megbicsaklott és kiment a térde, eldőlt. Hiába állt fel, nem tudta folytatni, a mérkőzésvezető kiszámolta, később kiderült, szalagszakadása és porcsérülése van.

Klicsko tíz éve nem győzött az első menetben, mégis csalódott volt, bár szerinte az eredmény egyértelmű, ő kiütötte a kubait, írja a profiboksz.hu.

"Egyszerre voltam szerencsés és peches. Mindig szép, ha nyer az ember, de sajnálom a sok szurkolót. Nagyon keményen készültem, tudtam, hogy Solis a legkeményebb ellenfelem Lennox Lewis óta."

Az ukrán nem érezte, hogy ilyen erőset ütött. "Kemény ütés volt, megingatta Solist, de nem gondoltam, hogy nem fog felkelni belőle, ezért hittem azt először, csak szimulál. Tele voltam adrenalinnal, az járt a fejemben, hogy színészkedik, ezért szitkozódtam. Nem tudtam, hogy súlyosan megsérült a térde."

"Az az ütés nem véletlen volt, ezt gyakoroltuk a felkészülésnél. Tudtuk, hogy a támadásai előtt mindig a térdére támaszkodik és utána megnyílik. A taktika része volt, hogy ekkor kontrázzuk meg. De hogy ez ilyen gyorsan sikerül, azzal nem számoltam."

Solis párszor eltalálta Klicskót. "Gyors és robbanékony, jó szeme van, jól reagálja le a dolgokat. Nagyon felkészült belőlem, párszor tényleg jól eltalált, de egyik se volt komoly. A meccs előtt is tudtam, hogy nem tud kiütni és kondícionálisan sokkal jobb vagyok nála. Tudtam, hogy simán nyerek, de hogy az első menetben, erre nem számítottam."

Vitalij Klicsko kis pihenőt tart, de folytatja a bokszot.