Az Universum fúrja a Klicsko-Haye meccset

2011.03.29. 20:03

Ugyan még pontos időpontja és helyszíne sincs a nehézsúly legjobban várt bokszmeccsének, ellenzői máris akadnak.

David Haye és Vlagyimir Klicsko június végén vagy július végén két évnyi szájtépés után végre összecsaphatna valamelyik német stadionban, a hamburgi Universum viszont megpróbál keresztbe tenni.

Az utóbbi években jelentősen meggyengült Universum - Klicskóék után távozott Sturm és Erdei is – egyik épkézláb öklözőjének, az üzbég Ruszlan Csagajevnek szeretne egy címmeccset, ha már kötelezői kihívói státuszba került a WBA-nál.

Évekkel ezelőtt a klub fittyet hányt a kötelező kihívókra – Erdeinek Garayn kívül egyszer sem hoztak össze komoly meccset -, most azonban rendkívül fontos lett, hogy a korábbi világbajnok Csagajev megmérkőzhessen Haye-jel.

Az angolnak november óta nem volt meccse, Csagajev tavaly májusban került a WBA-rangsor első helyére, azóta vár a meccsre – ezzel érvel Klaus Peter Kohl.

„Tiszteljük őt, de április végéig valamit mondania kell nekünk, utána megtesszük a szükséges lépéseket. Elsősorban pénzbeli kompenzációt szeretnénk, hiszen a címegyesítés szabálytalan” – nyilatkozta a promóter.

Haye eközben eltökéltnek látszik, hiszen összeszámolta, hogy az IBF és a WBO címvédője, Vlagyimir Klicsko tizenegyszer padlózott, vagyis szerinte egyértelmű, ha rendesen megütik, akkor lefekszik.