Birkózott, fejelt, megütötte a bírót

2011.04.10. 17:32

Szombat este a WBO nagyközépsúlyú világbajnoki címéért bokszolt a német Robert Stieglitz és az örmény Khoren Gevor Magdeburgban. A meccs nem ment végig, szabálytalanság miatt lefújták, a verekedés viszont folytatódott, a bíróval.

A kihívó Gevor kezdett jobban, de Stieglitz visszavette az irányítást, és kézben tartotta a meccset.

A 10. menetben Gevortól fejelés miatt levontak egy pontot. Később Gevor belekapaszkodott ellenfelébe, és a földre vitte. A mérkőzésvezető Gevort látta szabálytalannak, ezért leléptette.

Már az eredményhirdetéshez készülődtek, az örmény hirtelen a bíróra támadt. Eltaláta, de a biztonságiak elég gyorsak voltak, és megfékezték a magából kikelt bokszolót. (A videón a földrevitel 0:55-nél, a bíróverés 5:30-tól és 12:55-nél látható.)

Gevor máshogy emlékszik a történtekre. A profiboksz.hu értesülése szerint: "Nem is tudom hányadik címmeccsem ez Németországban, amelyiken meglopnak, és kivételeznek az ellenfelemmel. Robert tisztességtelen eszközökkel bokszolt, fejjel jött előre, és úgy kapaszkodott, mint egy csimpánz a fán. Ezután nem szabad csodálkozni, ha padlóra kerül az ember. Ő rántott le a földre. Miért zártak ki? Mert lerántott a földre? Ez a harmadik alkalom, hogy kibasznak velem a SES-istálló rendezvényén, nevetséges promóció. Nem én rántottam le, nézzék csak meg a lassítást, ki akarom magam szabadítani, mivel Robert teljesen lefogta a kezeimet. Az eredmény, hogy elesett, és magával rántott, ez az ő hibája volt. Nincs abban semmi különös, ha valaki elesik a meccsen, a Klicskók hányszor estek, és egyszer sem figyelmeztették őket.”

„Több millió néző és ezrek a csarnokban láthatták, hogy mi történt, de csak erre a szétvert bokszzsákra, Axel Schulzra hallgatnak, szomorú. A csarnok tele volt nácikkal, akik a csapatomat szidalmazták, és be akartak rontani a ringbe. Hogy juthattak be ilyen emberek? Egyfolytában a csapatomat támadták, nigger disznónak nevezték őket, mocskos bevándorlók, tűnjetek az országunkból, ezt mondták. De Robert se német, akkor mire ez a felhajtás? A sajtó mindent kifordít, Dirk Dzemski (Stieglitz edzője) is rám támadott" - dühöngött Gevor.

A mérkőzés ellenőre úgy látta, az örmény volt szabálytalan, és szerinte örökös eltiltásra számíthat a WBO-tól.