Erdeit verhető világbajnokkal hozták össze

2011.04.26. 10:45

Az espn.com szakírója kitvitelte, hogy Erdei Zsolt június 4-én Byron Mitchellel bokszol. Az összecsapást Atlantic Cityben, Carl Froch és Glen Johnson mérkőzése előtt rendeznék, de a meccs még nincs lekötve.

A 37 éves Mitchell nagyközépsúlyban világbajnok volt a WBA-nál, eredménysora 28–7–1, 21 K. O.–T. K. O. Leszálló ágban van, legutóbbi négy mérkőzéséből hármat technikai K.O.-val elveszített. Utoljára Luis Garciával bokszolt, a tízmenetesre tervezett meccs azonban már a másodikban véget ért, Mitchellt leléptették.

Az összesített világranglistán az amerikai az 51., legyőzése nem jelenthet gondot Erdeinek, akinek az a célja, hogy súlycsoportjának legjobbjaival, Tavoris Clouddal, Hopkinsszal, Chad Dawsonnal bokszolhasson. Mitchellt azonban egyik világszervezet sem jegyzi az első tizenötben, megverésével Erdei nem kerülhet jobb pozícióba.

A veretlen magyar hónapok óta keményen készül anélkül, hogy tudná, ki lesz az ellenfele. Korábban úgy volt, április 16-án bokszol, ám akkorra sem sikerült mérkőzést lekötni komolyan vehető ellenféllel. Június 4-re is több ellenféllel is összehozták, Chris Henryvel, majd Kosteckivel, a lengyel azonban szponzorok hiányában visszalépett a mérkőzéstől.