Vitalij Klicsko futballstadionban bokszol Adamekkel

2011.05.20. 15:48

Szeptember 10-én a lengyelországi Wroclaw labdarúgó-stadionjában bokszol az ukrán Vitalij Klicsko Tomasz Adamekkel a WBC (Boksz Világtanács) nehézsúlyú profi világbajnoki övéért. A szervezők a mérkőzéssel a 2012-es, lengyel-ukrán közös rendezésű futball-Európa-bajnokságot is népszerűsíteni szeretnék. Maga a meccs ténye és az, hogy focistadionban lesz, már ismert, a helyszín volt csak kérdéses.

A 39 éves ukrán címvédő nem számíthat könnyű találkozóra, már csak azért sem, mert a 35 éves lengyel korábban félnehézsúlyban és cirkálósúlyban is világbajnok volt, s öt eddigi nehézsúlyú meccsén kivétel nélkül győzött. Továbbá Adamek a 44 profi mérkőzéséből 43-at megnyert, egyetlen vereségét 2007-ben az amerikai Chad Dawsontól szenvedte el, aki megfosztotta őt a WBC félnehézsúlyú övétől.

Vitalij Klicsko 44 profi fellépése közül 42-n diadalmaskodott, 39-et kiütéssel nyert meg. Öccse, az IBF (Nemzetközi Bokszföderáció), a WBO (Boksz Világszervezet) és az IBO (Nemzetközi Bokszszervezet) bajnoki címét birtokló Vlagyimir Klicsko július 2-án szintén nehézsúlyú világbajnoki mérkőzésen lép a kötelek közé a brit David Haye ellen a hamburgi Imtech Arénában.