Mayweather: Ortiz lesz a 42. áldozat

2011.06.09. 20:48
Floyd Mayweather közel másfél éves kihagyás után újra ringbe száll, szeptemberben a WBC váltósúlyú világbajnokával, Victor Ortizzal fog bokszolni.

Az eddig veretlen (41 meccs, 41 győzelem, 35 KO) Mayweather tavaly május elsején bunyózott utoljára, akkor Shane Mosleyt egyhangú pontozással verte. Sok bokszrajongó úgy vélte, ezután létrejöhet a Manny Pacquaio-Mayweather álommeccs.

Mayweather azonban mindig elutasította a kihívást, inkább csak az addig összenyert pénzét számolgatta, és a zűrös ügyeit próbálta rendezni: több erőszakos cselekedete miatt bíróság elé kell állnia és az adóhatósággal is meggyűlt a baja, több millió dollárral tartozik.

000 Was3065524

“A rajongóim már eleget vártak” - írta Twitterén, és közölte, szeptemberben 17-én világbajnoki címért bokszol Ortizzal.

“Kész vagyok, hogy visszatérjek a ringbe, és a szurkolóimat egy nagy élményhez jutassam, ahol a legjobbal harcolhatok, és ez most nekem Victor Ortiz. Ő a címvédő, különösen tehetséges bokszoló, aki utolsó mérkőzésén, Andre Berto ellen megmutatta bámulatos technikáját, és hogy mekkora szíve van."

"A karrierem mostani szakaszában erre a kihívásra vártam, egy fiatal, erős, újdonsült sztárra, aki a legyőzésemmel akarja letenni a névjegyét. Ahogy a többi ellenfelem, megpróbálja majd bizonyítani, hogy megverhet. Tisztelem, hogy elfogadta a kihívást, de szeptember 17-én Ortiz lesz a következő áldozat, a 42., aki megpróbálta, de elbukott” - nyilatkozta Mayweather.

Ortiz (29-2-2, 22 KO) áprilisban szerezte meg a világbajnoki övet Andre Bertótól, kétszer is kiütötték, de felkelt, és végül egyhangú pontozással nyert. Mayweather ellen először védheti meg a címét.