Bacskai első, Káté harmadik az AIBA világranglistáján

2011.09.02. 12:35

A tavaly Európa-bajnok Bacskai Balázs az első a 69 kg-osok között, míg a világbajnoki harmadik, Eb-ezüstérmes Káté Gyula a harmadik 64 kg-ban a Nemzetközi Amatőr Ökölvívó Szövetség (AIBA) legfrissebb világranglistáján.

„Örülünk neki, s azt hiszem, megérdemelt, hiszen csak tavaly négy A-kategóriás versenyt nyert meg Balázs, s az idei Eb-n sem ő vesztett, csak úgy pontoztak - nyilatkozta az MTI-nek Bacskai Imre, Balázs édesapja és edzője. - Már várjuk a szeptember végén kezdődő olimpiai kvalifikációs világbajnokságot, Balázs jó formában készül, egészséges, s az önbizalma is rendben van.”

Káté harmadik helye sem véletlen, hiszen a milánói vb-n harmadik, tavaly, a moszkvai Eb-n pedig második volt, s az idei kontinensviadalon is negyeddöntőig jutott. A világranglista alapján bizonyossá vált, hogy a bakui vb-n Bacskai és Káté is kiemeltként várhatja majd a sorsolást.

Mellettük a magyar válogatottból az idei Eb-n bronzérmes Szellő Imre (81 kg) 20., míg a tavalyi Eb-n harmadik Darmos József (91 kg) 24. a kategóriájában. A magyar szövetség honlapjának pénteki híre szerint a világranglistákat a 2009-es vb, a 2010-es és 2011-es kontinentális bajnokságok, valamint a korosztályos világversenyek alapján állították össze.