Zita, Mariann
8 °C
21 °C

Varga Miklós nyolcaddöntős az ökölvívó-vb-n

2011.10.03. 13:17

Varga Miklós óriási csatában legyőzte algériai ellenfelét, így bejutott a 60 kilósok nyolcaddöntőjébe a bakui olimpiai kvalifikációs ökölvívó-világbajnokság hétfői versenynapján, ezzel egy mérkőzésre került az ötkarikás kvóta megszerzésétől.

A 2008-as Európa-bajnoki bronzérmese nem kezdett jól az algériai Abdelkader Sadival, az első menet eleje egyértelműen riválisáé volt, aki érezhetően meglepte őt. Az óriási elánnal kezdő afrikai bokszoló dominanciáját a menet második felére törte meg Varga, aki szép ütésekkel faragott hátrányából, ami még így is kétpontos maradt az első szünetre.

A második három percben Varga sokkal éberebb volt már az elején is, ő kezdeményezett, pontos ütésekkel amortizálta riválisát, aki ennek ellenére nem bizonytalanodott el, így egy kiváló, élvezetes meccset produkáltak a felek, a második menet azonban egyértelműen a magyaré volt, s át is vette két ponttal a vezetést.

A harmadikban az algériai mindent megtett azért, hogy fordítson, rengeteget ütött, de Varga kézben tartotta a mérkőzést, ami látványos utolsó három perccel, s ami még fontosabb, 19-18-as magyar győzelemmel zárult.

„Nagyon nehéz meccs volt, a második menetben sikerült előnybe kerülnöm, és szerencsére a következő elején is jól pörögtem" - mondta az összecsapás után Varga. "Az eredményhirdetés előtt éreztem, hogy csak én nyerhettem. Örülök, hogy már kedden az olimpiai kvótáért bokszolhatok, mert így legalább a riválisommal együtt meccsből érkezünk a nagyon fontos találkozóra.”

Varga Miklós kedden a tadzsik Madadi Nagzsibekov ellen lép szorítóba, méghozzá a már biztos londoni kvótát jelentő nyolc közé kerülésért.