Hopkins kiütés nélkül maradt padlón

2011.10.16. 12:56

Minden idők legidősebb profi bokszvilágbajnoka, Bernard Hopkins furcsa körülmények között veszítette el címét Chad Dawson ellen, amikor a második menetben technikai KO-t hirdettek ki.

A félnehézsúlyú WBC-címmeccs első tapogatozó menete után a másodikban aktívabban léptek fel a bokszolók. Dawson irányított, Hopkins menekült, többször fogással próbálta lassítani ellenfelét. A menet vége előtt 20 másodperccel Dawson lehajolt egy ütés elől, majd fellökte Hopkinst, aki a kötelek alá esett.

Onnan csak nagy sokára bújt ki, bal vállát fájlalva képtelen volt folytatni a mérkőzést. A meccset Dawsonnak adták, mivel nem találták szabálytalannak lökését, technikai KO-t hirdettek ki. Dawson ezt jogosnak is gondolta, mert szerinte Hopkins csak szimulált, éppen ezért nem is akar neki visszavágót adni, inkább Jean Pascallal bokszolna.


"Dawson piszkos taktikával lépett a ringbe, mert tudta, csak így győzhet" - mondta Hopkins.

"Hopkins rám ugrott, ezért ellöktem magamtól. Én egy jó csatát szerettem volna, nyolc hetet készültem csak erre a meccsre, amelyet három éve akartam már, de ő mindig kihátrált. A sérülést is csak szimulálta" - így Dawson.

A vizsgálatok azonban rácáfoltak Dawsonra, kimutatták, hogy Hopkins vállát és kulcscsontját összekötő szalagja elszakadt.