Kőkemény bajnokot akar Erdei szilveszterre

2011.10.28. 09:55
Élete legnagyobb meccsével zárhatja le az évet a hibátlan mérlegű Erdei Zsolt, reális az esély, hogy kihívja az IBF világbajnokát.

„Remélhetőleg a jövő héten már hivatalosan is bejelenthetjük Erdei Zsolt mérkőzését. Vele ugyanis már megállapodott a meccsét szervező Showtime, elfogadta a szilveszteri időpontot is, az ellenfélnél van a labda. Tavoris Cloud megkapta a cég ajánlatát, innen már csak rajta múlik, ott lesz-e a ringben, vagy mást kell keresnünk. Abban bízunk, hogy ott lesz, és Zsolt egy világbajnoki címmeccset kap” – mondta az Indexnek Pálfai Károly, a korábbi félnehézsúlyú világbajnok, Erdei Zsolt magyarországi menedzsere.

Hozzátette, nem pár napja tárgyalnak, hanem körülbelül egy hónapja, és Cloud a három kiszemelt (Pascal és Sumenov volt még képben) közül az egyik volt.

A 29 éves Tavoris Cloud az IBF bajnoka, szintén hibátlan a mérlege, mind a 23 meccsét megnyerte.

„Ez volt az álmom, mindenképpen világbajnoki címmérkőzést akartam bokszolni. Cloudot már többször is láttam, erős, mint a bivaly” – mondta róla a 36 éves Erdei.

Az IBF-nél Erdei ötödik a rangsorban, de például a kötelező kihívó pozíciója betöltetlen. Cloud júniusban bokszolt utoljára, Yusaf Mackot a nyolcadik menetben verte.

Közös ellenfelük egy volt, a mexikói Julio Cesar González, akit Erdei pontozással - akkor lett először világbajnok -, míg Cloud kiütéssel vert.

Ezen a meccsen derülne ki igazán, mit ér Erdei tudása, megelőző balkezesei, technikája az amerikai piacon egy ellenállhatatlanul előre törtető riválissal szemben.