60 meccsből egyet nyer magyar: szégyen

2011.11.25. 16:58

Arra nem lát esélyt Rácz Félix, hogy bokszklubot működtessen, de a boksztól nem szakadt el, most is van két versenyző – Kovács Tamás és Kelemen Balázs -, akiknek egyengeti az útját. Ezt a Totalsportnak nyilatkozta a korábbi menedzser.

Rácz jelenleg fiatal sportolók támogatásával foglalkozik, akiket a riói olimpiára szeretne felépíteni.

Nagy János és Rácz Félix, a Felix-Promotion ökölvívó csapat tulajdonosa
Nagy János és Rácz Félix, a Felix-Promotion ökölvívó csapat tulajdonosa
Fotó: Varga György

Rácz véleménye lesújtó a jelenlegi helyzetről. „A jelenlegi magyar profi ökölvívásban tevékenykedő és magukat menedzsereknek titulálók nagy részének meg kellene tanulnia a szakmát, és nem csak bevételi forrásként tekintenie a bokszra. Jelenleg magyar állampolgársággal rendelkező profi ökölvivók közül csak minden 59-diknek sikerül meccset nyernie külföldön. Közel 60 Európában vagy más kontinensen vívott meccsből egyszer emelik fel magyar kezét. Tehát ha egy külföldi promóter szeretne egy biztos győzelmet, akkor egy magyart hív. Szégyen.”

A szakember nem látja azt a generációt, amelyik át tudná venni Balzsay vagy Erdei helyét, és azt a menedzsmentet sem látja, amely képes lenne befuttatni versenyzőket.

Rácz beszélt Erdei következő meccséről is. „Cloud kemény dió lesz, plusz ami ugyancsak egy kis hátrányt fog jelenteni Zsoltnak: a meccset az USA-ban rendezik. Bízom benne, hogy Zsolt megoldja ezt a feladatot is. Színesebb, gyorsabb, és ami mellette szól, sokkal többet tud a bunyóról, mint Cloud. Egy pillanatig sem becsülném le vagy néznék túl az amerikain, de ha Madár fizikailag rendben van, akkor bár kemény 12 menetnek néz elé, de én rá fogadnék.”

Rácz úgy gondolja, hogy az augusztusban újra világbajnokká váló Balzsay Károly még egy vagy két meccset fog vívni.

„Bettinát kiváló sportemberként ismertem meg, és úgy, mint Milót, őt is nagyon kedveltem. Mindig felkészült volt és mind a 12 mérkőzést, míg a menedzsere voltam, abszolválta. Én ezt tudom róla mondani” – válaszolt a kérdésre, mit gondol a 200 milliós adócsalással gyanúsított és őrizetbe vett Csábi Bettináról.