Zsuzsanna
-3 °C
3 °C
Jégkorong
Percről Percre

Vlagyimir Klicsko nem áll ki Mormeck ellen

2011.12.05. 11:55
Vlagyimir Klicsko és Jean Marc Mormeck
Vlagyimir Klicsko és Jean Marc Mormeck
Fotó: Patrik Stollarz

Elmarad a hétvégére tervezett Vlagyimir Klicsko-Jean Marc Mormeck nehézsúlyú világbajnoki címmérkőzés. Klicsko vesebetegsége miatt nem vállalja az összecsapást, írja a fightnews.com

Klicsko beismerte, a múlt hétvégén kétszer is kórházba került. Az első alkalommal hasi fájdalmakkal Innsbruckba, de komplikációk léptek fel nála, így újra kórházba szállították, ezúttal Düsseldorfba, ahol egy vesekövet távolítottak el a húgycsövéből. Emiatt nem vállalta testvérével közösen a német RTL műsorában való szereplést sem.

A menedzsere, Bernd Böndte megerősítette, hogy a címmérkőzés elmarad: "Vlagyimir nagyon szomorú és levert, de óriási fájdalmai voltak. Szombaton eltávolították a vesekövét, de a gyulladás nem múlt el".

A testvére, Vitalij azt nyilatkozta, hogy Vlagyimir tartósan fennálló hányingere miatt ment vissza vasárnap a kórházba további kivizsgálásra. A 39 esztendős Mormeck megértéssel fogadta a hírt: "Ha ellenfelem beteg, akkor beteg. Ilyen az élet." Klicsko menedzsmentje hétfőn délután bejelentette, hogy a meccs új időpontja március 3., helyszíne Düsseldorf marad.

Vlagyimir Klicsko négy bokszszervezetnél (IBF, IBO, WBO, WBA) is címvédő nehézsúlyban, hatvanadik meccsét vívta volna a cirkálósúlyban ex-világbajnok Mormeckkel.